Biskup Košić na 46. europskom Taizé susretu mladih u Ljubljani

Biskup Košić na 46. europskom Taizé susretu mladih u Ljubljani

Biskup je mlade pozvao na zahvalnost za sve darove koje su svi protekle godine primili od Boga.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Mediji Sisačke biskupije/Stjepan Vego
Objavljeno:
 
02.01.2024 09:56

 

Na Staru godinu i blagdan Svete obitelji, 31. prosinca 2023. godine, sisački biskup Vlado Košić predslavio je svetu Misu u crkvi Presvetog Trojstva u Ljubljani u zajedništvu s don Davidom Alojzijem Leskovarom i s nekoliko stotina mladih hodočasnika iz Hrvatske. Ovo je slavlje održano u sklopu 46. europskog susreta mladih u organizaciji zajednice iz Taizéa.

Prije euharistijskoga slavlja mladima se obratio brat Ulrich koji je govorio o svojoj zajednici te ih je pozvao kako u Taizé tako i na sljedeći susret u Tallin u Estoniji.

U homiliji biskup Košić je izrazio radost zbog okupljenih mladih koji sudjeluju na ovom ekumenskom susretu te rekao da je Taizé škola zajedništva i molitve. Pozvao ih je na zahvalnost za sve darove koje smo svi protekle godine primili od Boga, a osobito za naše obitelji za koje smo pozvani na molitvu. Sutra će i oni zasnovati svoje obitelji koje trebaju biti izgrađene na trajnim vrijednostima.

Na kraju je svima čestitao novu godinu i zahvalio braći iz Taizéa i Crkvi u Ljubljani na organizaciji i gostoprimstvu, a svoju zahvalu i čestitku izrekao je i don David Alojzije.

KOSIC 01

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: