Biskupi pozivaju na Obiteljski dan na Kupresu

Biskupi pozivaju na Obiteljski dan na Kupresu

"Potiču i sve bračne drugove, koji te nedjelje na Kupresu žele obilježiti 25., 50. ili 60. obljetnicu bračnog zajedništva, da se što prije prijave svojim župnicima"

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
KTA
Objavljeno:
 
18.07.2023 19:16

 

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u svom Priopćenju s 87. redovitog zasjedanja BK BiH održanog 13. i 14. srpnja 2023. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, pozvali su, između ostalog, sve bračne drugove, koji žele u nedjelju 30. srpnja 2023. tijekom Euharistijskog slavlja na Kupresu u 11 sati obilježiti 25., 50. ili 60. obljetnicu bračnog zajedništva, da se što prije prijave svojim župnicima, izvještava KTA.

- Biskupi podsjećaju da će VI. Obiteljski dan u BiH i III. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba biti obilježeni u nedjelju 30. srpnja 2023. Pozivaju sve članove svojih biskupijskih zajednica da te nedjelje molitveno i na druge načine stave u središte obitelj te zahvale Bogu za dar života, koji se rađa i raste u obitelji, ali i za bake, djedove i starije osobe koje nerijetko žele svoje bogato životno iskustvo podijeliti s onima koji su u snazi i koji su pozvani biti im ruka pomoćnica u danima nemoći. Posebno pozivaju članove susjednih župnih zajednica da dođu u župnu crkvu Svete Obitelji na Kupresu na Misu uočnicu, 29. srpnja u 19 sati i na svečano Euharistijsko slavlje u nedjelju 30. srpnja u 11 sati. Potiču i sve bračne drugove, koji te nedjelje na Kupresu žele obilježiti 25., 50. ili 60. obljetnicu bračnog zajedništva, da se što prije prijave svojim župnicima – stoji u priopćenju.

Svečano Euharistijsko slavlje proslave VI. Obiteljskog dana u BiH i Svjetskog dana djedova i baka i starijih osoba, u nedjelju 30. srpnja 2023. u 11 sati u crkvi Svete Obitelji u Kupresu predslavit će predsjednik Vijeća za obitelj mons. Marko Semren, predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije BiH.

Svetu Misu uočnicu u crkvi Svete Obitelji u Kupresu, u subotu 29. srpnja u 19 sati predslavit će predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH. Poslije Svete Mise uslijedit će Euharistijsko klanjanje koje će predvoditi nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: