Brazilski biskupi izrazili protivljenje dekriminalizaciji upotrebe droga

Brazilski biskupi izrazili protivljenje dekriminalizaciji upotrebe droga

Brazilska je biskupska konferencija izrazila spremnost na suradnju s državnim vlastima kako bi zajedničkim snagama zaustavili dramu ovisnosti o drogama.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
10.09.2020 16:11

 

Nakon prijedloga nekih brazilskih političara da se odobri šira i neograničena upotreba marihuane na cijelom teritoriju Brazila, idući mnogo dalje od medicinske svrhe, Biskupska je konferencija te zemlje poslala pismo predsjedniku Zastupničkog doma, Rodrigu Maji, u kojemu izražava svoje neodobravanje, javlja Vatican News.

Brazilski su biskupi ponovili sve što je već rečeno, a to je da zlouporaba droge ozbiljno utječe na obitelj i društvo, te je jedan od uzroka brojnih bolesti, tjelesnih i duševnih oštećenja te otuđenja od društva.

Ovisnost o drogama posebno pogađa adolescente i mlade ljude – naglasili su biskupi, te zaključili da je upravo to čimbenik koji potiče nasilje u društvu i kod osobe uzrokuje promjenu svijesti i ponašanja. Osim toga, biskupi su primijetili da su uporaba i trgovina drogom istaknute kao glavni uzroci napada na život.

Upravo su zbog toga izrazili svoje protivljenje dekriminalizaciji upotrebe droga, te istaknuli važnost obraćanja pozornosti na javne politike prevencije, potporu službama koje pomažu u oporavku, uključujući one kojima upravljaju vjerske organizacije, te pravedan i strog pristup prema onima koji profitiraju od prodaje droga.

Na kraju, Brazilska je biskupska konferencija izrazila spremnost na suradnju s državnim vlastima kako bi zajedničkim snagama zaustavili dramu ovisnosti o drogama u društvu.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: