Brzojav sućuti Vijeća europskih biskupskih konferencija u povodu preminuća predsjednika Europskog parlamenta

Brzojav sućuti Vijeća europskih biskupskih konferencija u povodu preminuća predsjednika Europskog parlamenta

Nadbiskup Vilniusa i predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), mons. Gintaras Grušas, u utorak 11. siječnja, u povodu iznenadne smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija, uputio je brzojav sućuti pokojnikovoj obitelji.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
VILNENSIS.LT/VATICAN MEDIA
Objavljeno:
 
12.01.2022 12:10

 

Mons. Grušas izrazio je sućut i suosjećanje Sassolijevoj supruzi Alessandri i djeci Liviji i Giuliju uime cijele Crkve diljem Europe, uslijed njegove prerane smrti.

Bivši novinar, televizijski voditelj i poznato lice informativnog programa ''RAI Uno'', odlučio se 2009. godine posvetiti politici. Izabran je za predsjednika Europskog parlamenta 2019. godine te je svojim angažmanom potvrdio potrebu politike približavanja građanima i njihovim potrebama, poglavito mladima, uz promicanje europskih vrijednosti, s posebnim naglaskom na najugroženije.

''Europski biskupi podsjećaju na Sassolijevu veliku političku i institucionalnu težinu te na njegovu predanost kao vjernika, sklonog dijalogu i služenju općem dobru. Predsjedništvo CCEE-a, obnavljajući solidarnost s obitelji, prijateljima i suradnicima časnog Sassolija, utječe se svojim molitvama Dobrom Pastiru i Gospodinu života, da ga svojim milosrđem dočeka i dovede do vječne sreće'', navodi se u brzojavu sućuti koji potpisuje mons. Gintaras Grušas, nadbiskup Vilniusa i predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: