Čestitka đakovačkih biskupa kardinalu Vinku Puljiću povodom proslave njegovih obljetnica

Čestitka đakovačkih biskupa kardinalu Vinku Puljiću povodom proslave njegovih obljetnica

Kardinal Puljić slavi 75. rođendan, 50. obljetnicu svećeničkog ređenja, te 30. obljetnicu biskupstva.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Đakovačko-osječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
08.10.2020 09:48

 

Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić, zajedno s nadbiskupom u miru, mons. Marinom Srakićem, i pomoćnim biskupom, mons. Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku vrhbosanskom nadbiskupu metropolitu, kardinalu Vinku Puljiću povodom njegovih jubilejskih spomena. Naime, ove godine proslavio je 75. rođendan, 50. obljetnicu svećeničkog ređenja, a uskoro će proslaviti 30. obljetnicu biskupstva te više od 25 godina kako ga je papa, sv. Ivan Pavao II., pribrojio kardinalskom zboru. Čestitku đakovačkih biskupa prenosimo u cijelosti.

Zlatni jubilej Vašeg svećeništva ponovno nas, nama na osobito veliku radost i ponos, vodi do drage nam katedrale u Đakovu, u kojoj ste na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla 29. lipnja 1970. primili sveti svećenički red. I od tada će nastaviti rasti djelo ‘koje je Gospodin u Vama započeo’, nebrojeno puta i s novim zahtjevima i kušnjama, ali i s obnovljenim pouzdanjem u milost koju 'preobilno u nas uli' (usp. Ef 1, 8), koja je ono jedino trajno i nepresušno vrelo iz kojeg nam pritječe snaga da mognemo ‘izvršiti djelo blagovjesničko i služenje svoje posve ispuniti’ (usp. 2 Tim 4, 5). Gospodinu smo zahvalni što je Vaš životni put i staza Vaše službe tako mnogostruko isprepletena s našom nadbiskupijom, a u njoj s brojnim zajednicama, obiteljima i pojedincima, svećenicima i vjernicima laicima.

Dragi kardinale Vinko! I danas, u ovoj svečanoj slavljeničkoj prigodi, Gospodinu upravljamo svoje molitve za Vas, da Vas uvijek krijepi snaga Božje milosti i pouzdanje u Marijin zagovor, blagoslivljajući ne samo Vašu pastirsku službu, nego i Vaša brojna i požrtvovna nastojanja u izgradnji mira, dijaloga i pomirenja među ljudima i narodima. Primite naše najiskrenije čestitke u ime svećenika, redovnika, redovnica i svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije!

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu