Danas u 15 sati u Čitluku vjernici mole krunicu Božjeg milosrđa

Danas u 15 sati u Čitluku vjernici mole krunicu Božjeg milosrđa

Svake godine sve je više ljudi!

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
radio-medjugorje.com/Mateo Ivanković
Objavljeno:
 
24.04.2022 09:35

 

Danas, na svetkovinu Božjeg milosrđa, od 15 sati na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku vjerni puk župe Krista Kralja i žitelji Brotnja molit će i ove godine krunicu Božjeg milosrđa. Tom prigodom bit će blagoslovljena nova slika Milosrdnoga Isusa postavljena na trgu, piše Radiopostaja Mir Međugorje.

O svemu tome govorimo s fra Mirom Šegom, župnikom Župe Krista Kralja u Čitluku.

''Mi smo se kao župna zajednica, ima već pet ili šest godina, uključili u inicijativu molitve 'Iskra milosrđa', kada je cijeli svijet pozvan da u 15 sati zajedno moli krunicu Božjeg milosrđa. U početku je molio samo Treći franjevački red, a prije dvije-tri godine došla je inicijativa da se moli u središtu Čitluka. Jedna grupa naših župljana tom je prilikom napravila letke s molitvom krunice Božjeg milosrđa i to su podijelili našim vjernicima, koji su se okupili toga dana, i postavili su jednu sliku Milosrdnog Isusa na tome trgu'', kazao je fra Miro Šego, župnik Župe Krista Kralja u Čitluku za Radiopostaju ''Mir''.

Naglasio je kako je Čitluk jedna od rijetkih župa u Bosni i Hercegovini koja se javno uključila moliti na nakanu ''Iskre milosrđa''.

''U Bosni su bile dvije ili tri župe, a u Hercegovini smo bili jedini. Na ovome mjestu molimo u rujnu, kada je 'Iskra milosrđa' i kada je Nedjelja Božjega milosrđa, dakle druga nedjelja iza Uskrsa, odnosno Mali Uskrs. Hvala Bogu, ovih dana uredili smo trg i stavili smo novu sliku, zahvaljujući ljubavi i brizi naših župljana, posebno članova udruge 'Zavjet Gospi', koji su zajedno s 'Cenacolom' napravili jedno postolje, a tvrtka 'Inox Barbarić' iz Cerna napravila je okvir od inoksa, i tu su postavili staklo te napravili prekrasnu novu sliku koju ćemo u nedjelju blagosloviti'', kazao je fra Miro.

Nadodao je kako je svake godine sve više ljudi te su ove godine zamolili svećenike iz Broćanskog dekanata, da obavijeste svoje vjernike da budu sudionici ove molitve, blagoslova nove slike, i posvete Brotnja Božjemu milosrđu.

''Iz udruge 'Zavjet Gospi' uputili smo jednu inicijativu da se Čitluk preimenuje u Marijingrad ili Gospingrad, jer smo mi posljednjih 40 godina ovdje posebno blagoslovljeni Njezinom prisutnošću, bez obzira na to tko što mislio ili govorio. Mi smo prošle godine pokazali da smo Njezini, kada smo osam nedjelja hodočastili na Brdo ukazanja, a namjeravamo to učiniti i ove godine od 1. svibnja, i završno hodočašće na uočnicu Gospinih ukazanja 24. lipnja'', kazao je čitlučki župnik i pozvao sve da im se pridruže.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: