Dvije se sestre istovremeno odlučile za redovništvo: 'Želimo utažiti Kristovu žeđ'

Dvije se sestre istovremeno odlučile za redovništvo: 'Želimo utažiti Kristovu žeđ'

Ove dvije mlade djevojke odgovorile su na Božji poziv i krenule na put redovničkog života.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
diocesisgetafe.es
Objavljeno:
 
12.10.2021 09:48

 

Lourdes i Gloria dvije su sestre iz obitelji Salgado, iz Ciempozuelosa u Španjolskoj, mjestu blizu grada Madrida. Najmlađe su u obitelji koja broji sedmero braće i sestara i dio su takozvane 'Z-generacije', odnosno generacije rođene 2000. godine.

Ove su dvije sestre otkrile svoj poziv na redovnički život, a za nešto više od mjesec dana obje će ući u svoje redove. Gloria, koja ima 18 godina, ušla je 8. rujna u novicijat Reda Gospinih kćeri, dok će 20-godišnja Lourdes krenuti kao postulantica u samostanu 'Iesu Communio', u La Aguileri u Burgosu.

Biskupija Getafe objavila je ovu vijest na svojoj mrežnoj stranici, a u članku sestre svjedoče o onome što im se dogodilo u životu.

– Sve se dogodilo u jedno ljeto, u tri mjeseca. Nas dvije odlučile smo otići s jedinom svrhom: slijediti Isusa gdje god On bio. Kažem da se sve dogodilo u tri mjeseca, ali u stvarnosti nije bilo baš  tako, barem ne u mom slučaju. Poziv je uvijek bio u meni, a Isus me je zvao od malih nogu. Međutim, u životu ne ide uvijek kako očekujemo, pa sam na neko vrijeme zaboravila i napustila svoj poziv i Isusa zbog svjetovnih stvari koje su me privlačile – kazala je Lourdes.

Nastavila je govoreći da ju Isus nije prestao tražiti, unatoč tomu što je ona krenula drugim putem.

– Nakon ponovnog susreta s Isusom i ponovnog otkrivanja da me želi za sebe, nisam mogla učiniti ništa drugo nego se predati kontemplativnom životu, zajedno s Isusom i sa svojim sestrama koje su pozvane živjeti isto kao i ja: jednostavno biti s Njim, razmišljati o Njemu, a zatim onima koji ga ne poznaju posvjedočiti 'ono što smo vidjeli i čuli' – poručila je.

Njezina sestra Gloria, koja je upravo završila srednju školu, pojasnila je kako je tekao proces sazrijevanja njezine odluke. U novicijat Reda Gospinih kćeri u Valdemoru ušla je 8. rujna.

– Kad mi kažu da ispričam svoju priču, ljudi budu iznenađeni kad čuju da je to nešto vrlo jednostavno, ali u isto vrijeme sjajno. Isus je učinio da se moje srce jednostavno, malo-pomalo zaljubi u Njega. Vidjela sam kako Isus žeđa za mnom i kako ja žeđam za Njim. Moje srce nikad nije počivalo ni u čemu drugom osim u Njemu – kazala je Gloria.

Dodala je da ju je na redovnički život potaknulo otkriće koliko svijet žeđa za Isusom i kako Isus žeđa za svijetom.

– Želim dati cijeli svoj život da utažim tu žeđ, dajem svoj život za duše kako bi imale Život. Znam zašto živim – poručila je.

Obje sestre imaju veliku podršku svoje obitelji, koja je inače dio neokatekumenskog puta. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu