[FOTO] Mnoštvo hodočasnika na procesiji s Brda ukazanja do crkve sv. Jakova

[FOTO] Mnoštvo hodočasnika na procesiji s Brda ukazanja do crkve sv. Jakova

Mnoštvo hodočasnika i danas je, na 40. obljetnicu Gospinih ukazanja, bilo u Međugorju. Mnogi od njih sudjelovali su i u procesiji s Brda ukazanja – kako je rekao fra Marinko Šakota 'od Gospina kipa, s mjesta prvih Gospinih ukazanja, s izvora' – do međugorske crkve sv. Jakova.

Autor
Radio Mir Međugorje/Laudato/F.P.
Fotograf
Radio Mir Međugorje
Objavljeno:
 
25.06.2021 19:15

 

Hodočasnici iz Poljske, Ukrajine, Slovačke, Litve, Latvije, Francuske, SAD-a, Njemačke, Španjolske, Portugala, Brazila, Švicarske, Italije, Gvatemale, Austrije, Belgije, Mađarske, Vojvodine, Kolumbije, El Salvadora, Koreje, Argentine, Slovenije, Rumunjske, Irske, Češke, Hrvatske te Bosne i Hercegovine, sudjelovali su molitvom i pjesmom Kraljici Mira u ovom procesiji.

Fra Marinko je kazao kako je ova procesija od Gospina kipa do crkve simbolika u kojoj  nas 'Gospa vodi Isusu'.

'Gospa u svemu što čini ovdje vodi nas Isusu, vodi nas Euharistij', pojasnio je fra Marinko Šakota, koji je predvodio ovu procesiju.

'Ovo je čudo Međugorja. Netko i dalje traži nešto nadnaravno, ali ovo je čudo veliko. Cijeli je svijet u panici i strahu zbog ove pandemije, ali ovo ovdje nešto je veličanstveno', oduševljena je bila brojem hodočasnika današnjoj procesiji s. Marina Ivanković, dodajući da ovo nije prva procesija s molitvom s Brda ukazanja.

'Sjećam se, jednom je policija zabranila, a mi nismo znali i otišli smo na Brdo ukazanja očekujući tu ukazanje. Došli smo gore i nikoga nema, i onda smo otišli do crkve, pa mi je ovo drugi put', sa smiješkom je govorila sestra Marina i prisjećajući se prvih dana ukazanja. U fotogaleriji Matea Ivankovića pogledajte detalje s ove procesije.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: