[FOTO] Susret pape Franje s djecom

[FOTO] Susret pape Franje s djecom

Na svom apostolskom putovanju Papui Novoj Gvineji, Papa se susreo s djecom iz “Street Ministry" i "Callan Services".

Autor
Laudato/N.M./G.O.
Fotograf
Daniel Ibáñez
Objavljeno:
 
07.09.2024 11:42

 

Obraćanje pape Franje prenosimo u cijelosti.

 

Drage sestre i braćo, lijepi vam pozdrav!

Pozdravljam Njegovu Eminenciju. Zahvaljujem na riječima koje mi je uputio. Pozdravljam poglavaricu Zajednice, ravnateljicu, sve prisutne, laike i redovnice, a posebno vas, djeco, koji ste divni!

Sretan sam što sam vas upoznao i s vama podijelio ovaj trenutak slavlja. Zahvaljujem i vašim prijateljima koji su mi postavili dva izazovna pitanja.

Jedan od njih me je pitao: "Zašto ja nisam kao drugi?"

Zaista samo jedan odgovor mi dolazi na ovo pitanje, a to je: "Jer nitko od nas nije kao drugi: jer smo svi jedinstveni pred Bogom!" Dakle, ne samo da potvrđujem da "ima nade za sve", ​​kako je rečeno, već dodajem da svatko od nas, u svijetu, ima svoju ulogu i misiju koju nitko drugi ne može izvršiti. To poslanje koje, čak i ako uključuje poteškoće, u isto vrijeme daje more radosti, na drugačiji način za svaku osobu. Mir i radost za sve.

Istina je, svi mi imamo granice, stvari koje znamo raditi bolje i druge s kojima se borimo i nikada ih ne možemo učiniti, ali to nije ono što određuje nas i našu sreću. Prije je to ljubav koju ulažemo u što god činimo, dajemo, primamo.

Uvijek davati ljubav i raširenih ruku primati ljubav od ljudi koji nas vole: to je najljepša i najvažnija stvar u našim životima, u bilo kojem stanju i za svaku osobu... pa i za Papu! Naša radost ne ovisi ni o čemu drugome: naša radost ovisi o ljubavi!

To nas dovodi do drugog pitanja: "Kako možemo učiniti naš svijet ljepšim i sretnijim?" Svakako s istim "receptom": učiti iz dana u dan svim srcem ljubiti Boga i druge! I pokušavajući naučiti, čak i u školi, sve što možemo, učiniti to na najbolji način, učeći i maksimalno se zalažući u svakoj prilici koja nam se nudi da rastemo, poboljšavamo i usavršavamo svoje darove i svoje sposobnosti.

Jeste li ikada vidjeli kako se mačka priprema kada mora napraviti veliki skok? Najprije se koncentrira i usmjerava svu svoju snagu i mišiće u pravom smjeru. Možda to učini u jednom trenutku, a mi to niti ne primijetimo, ali on to učini. Tako činimo i mi: usredotočujući sve svoje snage na cilj, a to je Isusova ljubav i u Njemu ljubav prema svoj braći i sestrama koje susrećemo na svom putu, a zatim s oduševljenjem ispunjavajući sve i svakoga svojom ljubavlju! U tom smislu, nitko od nas nije "teret", kako ste rekli; svi smo mi lijepi Božji darovi, blago jedni drugima!

Hvala vam, djeco, puno vam hvala na ovom susretu i hvala svima vama koji zajedno, ovdje, s ljubavlju radite. Neka uvijek bude upaljeno ovo svjetlo, koje je znak nade i to ne samo za vas već i za sve koje sretnete, ali i za naš svijet koji je ponekad tako sebičan i zabrinut za stvari koje nisu bitne. Neka svjetlo ljubavi bude upaljeno! I, molim vas, molite i za mene!

djeca

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: