Godišnji banket hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku

Godišnji banket hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku

U Hrvatskoj katoličkoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku, u nedjelju 23. listopada 2022., poslije Mise koju je predslavio fra Nikola Pašalić, održan je tradicionalni godišnji župni banket.

Autor
IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
ANE STRAZICIC RODRIGUEZ
Objavljeno:
 
24.10.2022 11:01
Audio zapis članka

 

Župljani su se okupili u dvorani Hrvatskog centra gdje su se upoznali s časnom sestrom Mirelom Kurevijom koja je prvi put došla u njihovu zajednicu i s fra Ikom Skokom, profesorom komunikologije na Sveučilištu u Mostaru.

Među gostima su bili i predstavnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske u New Yorku i predstavnici Stalne misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima u New Yorku.

Fra Nikola Pašalić blagoslovio je hranu koju su spremali vrsni kuhari catering kompanije ''LaFortuna'', čiji je vlasnik hrvatska obitelj Jere i Ojdane Kursar.

Najavljeni su događaji koji će se organizirati ove godine i sve ono što hrvatsku zajednicu u New Yorku čini složnom i dobro organiziranom.

Uz hrvatsku hranu pila su se i hrvatska vina, koja je za tu priliku donirala Association of Croatian American Professionals (ACAP).

Za glazbu za ples pobrinuo se hrvatski zabavljač Viktor Šarić. U veselom i pozitivnom ozračju počela je nova sezona događanja u Hrvatskom centru za što su posebno zaslužni volonteri.

Sljedeći sastanak i osnivanje udruge Hrvatskih mladih katolika New Yorka – Croatian Catholic Youth New York (CCY NY) bit će 30. listopada 2022. Banket – Sijelo bosanskih Hrvata bit će održan 3. prosinca, Božićna priredba Hrvatske škole ''Kardinal Stepinac'' 11. prosinca, a zajednica će se okupiti i za Božić i Novu godinu. Croatian Festa – Premijera dokumentarnog filma ''Ane Mljećka'', promocija hrvatske kulturne baštine, hrvatskih vina i hrane iz dubrovačkog kraja bit će 28. siječnja 2023. Također će biti proslavljeno Stepinčevo 11. veljače i Uskrs. Osim toga, još su u planu Priredba Hrvatske škole ''Kardinal Stepinac'' za Majčin dan i Župni piknik za blagdan sv. Ante te krizme i prve pričesti.

Godišnjem banketu prisustvovali su i članovi odbora Hrvatskog radiokluba u New Yorku i predsjednica Petre Peša, koji će o svim predstojećim događanjima obavijestiti subotom na radiju Glas slobodne Hrvatske koji je iznikao iz hrvatske župe u New Yorku 1969.godine.

Nama koji živimo daleko od svoga doma, od svoje domovine, naša hrvatska župa u New Yorku, naša hrvatska Crkva u New Yorku, Hrvatski centar i naša hrvatska zemlja u New Yorku naš su hrvatski dom. To je mjesto gdje smo svoji na svome. To je mjesto koje nas povezuje, mjesto gdje se družimo, gdje zajedno slavimo i tugujemo, gdje pomažemo jedni drugima i radimo za dobrobit naše zajednice i naše domovine Hrvatske. To je mjesto gdje kažemo ''Bog i Hrvati'' i ''Bože, čuvaj Hrvatsku'', ali i ''God bless America'' – ''Bože, blagoslovi Ameriku, našu novu domovinu'', gdje nam je sve ovo moguće, poručila je Ane Strazicic Rodriguez iz hrvatske zajednice u najvećem gradu u SAD-u.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: