Hodočašće djedova, baka i starijih osoba u Međugorje

Hodočašće djedova, baka i starijih osoba u Međugorje

''Nekako je zanimljivo kako taj dan dolazi prije početka Mladifesta. Mi okupljamo mladež, a prije mladeži doći će starije osobe, djedovi i bake.''

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Radiopostaja Mir Međugorje
Objavljeno:
 
28.06.2023 18:45

 

U Međugorju će se 23. srpnja održati Hodočašće djedova, baka i starijih osoba, pod geslom ''Od koljena do koljena dobrota je Njegova'' (Lk 1,50), piše Radiopostaja Mir Međugorje. Organizatori ovoga hodočašća su Udruženje katoličkih djedova i baka (Catholic Grandparents Association) i župa sv. Jakova u Međugorju, a održava se povodom proslave 3. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba.

– Nekako je zanimljivo kako taj dan dolazi prije početka Mladifesta. Mi okupljamo mladež, a prije mladeži doći će starije osobe, djedovi i bake. Razmišljao sam kako je to simbolično, djedovi i bake u životu dolaze prije nas, mi im trebamo zahvaliti, oni nam pripravljaju put, ostavljaju nam baštinu i lijepo je da taj dan bude prije Mladifesta, tako da nam oni priprave put – kazao je međugorski župnik, fra Zvonimir Pavičić.

Nadodao je kako svi mogu doći, naravno apeliraju da to budu djedovi, bake ili starije osobe.

– Ono što mi tražimo od njih jest da se već sada prijave u ured Informacija (telefonski broj: 036 653 316 ili e-adresa: informacije@medjugorje.hr). Zašto nam trebaju prijave? Zbog kateheze koju će u 17 sati održati mons. Aldo Cavalli, trebamo znati koje su jezične skupine tu kako bi mogli osigurati prevoditelje za tu katehezu i večernji molitveno-liturgijski program. Također, osobe trebaju imati radioprijemnik ili mobilni uređaj s radijem i slušalice, kako bi preko naših raznih frekvencija mogle pratiti taj prijevod – kazao je fra Zvonimir.

Naglasio je kako trebamo vrednovati živote starijih osoba, družiti se s njima i upijati njihovu životnu mudrost, životno iskustvo.

– Iskustvo naših starijih govori nam koliko su oni puno više bili spremni na patnju i kako su život i sakramente vidjeli u nekoj drugoj stvarnosti. Današnji moderni svijet ide u nekom drugom smjeru, a družeći se sa starijima, mladi mogu dobiti snagu da se odupru onomu što nije dobro i da se po uzoru na njihovo ogromno iskustvo mogu postaviti u odnosu prema zahtjevima modernoga svijeta, postaviti se u jednom dobrom kršćanskom duhu – kazao je fra Zvonimir Pavičić za Radiopostaju Mir Međugorje.

PLAKAT

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: