Hrvati u Nici proslavili spomendan bl. Alojzija Stepinca

Hrvati u Nici proslavili spomendan bl. Alojzija Stepinca

Sudjelovalo je četrdesetak vjernika, a svetu Misu je predslavio voditelj misije, vlč. Stjepan Čukman.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
16.02.2021 17:00

 

Hrvati u Nici u nedjelju su proslavili blagdan bl. Alojzija Stepinca – zaštitnika tamošnje Hrvatske katoličke misije, izvijestila je IKA.

Kako nisu bili u mogućnosti slaviti svetu Misu u čast blaženog mučenika Alojzija na sam dan njegove smrti, 10. veljače, okupili su se na nedjeljnom euharistijskom slavlju u crkvi sv. Ivana don Bosca. Ondje se redovito okupljaju na slavljima svake nedjelje, osim kad je to zbog mjera zaštite od koronavirusa bilo zabranjeno u cijeloj Francuskoj.

Sudjelovalo je četrdesetak vjernika, a svetu Misu je predslavio voditelj misije, vlč. Stjepan Čukman. Zajedno su molili zagovor svoga nebeskog zaštitnika s nadom u njegovu skoru kanonizaciju. Vlč. Čukman u propovijedi je pozvao na molitvu osobito za mlade koji se gube u društvu u kojem žive i asimiliraju u njega, za roditelje da budu primjer svojoj djeci i svima s kojima se susreću, poput Stepinca, te za starije da ostanu vjerni Bogu i svom hrvatskom rodu do konca života.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: