Hrvatski biskupi ponudili pomoć Njemačkom Caritasu za poplavljena područja

Hrvatski biskupi ponudili pomoć Njemačkom Caritasu za poplavljena područja

Suosjećamo s ozlijeđenima, pojedincima i obiteljima koje su zbog poplave ostali bez krova nad glavom i u tjeskobi pred neizvjesnom budućnosti.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Bruno Fahy/AFP/Getty Images
Objavljeno:
 
22.07.2021 18:46

 

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, i predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup Bože Radoš, uputili su pismo s izrazima sućuti i solidarnosti predsjedniku i članovima Njemačke biskupske konferencije te predsjedniku Njemačkoga Caritasa. Pismo koje je objavila Hrvatska biskupska konferencija prenosimo u cijelosti:

Uime Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatskoga Caritasa obraćamo vam  se u danima kad su narod, Crkva i njezine ustanove suočeni s teškim stradanjem izazvanim prirodnom nepogodom nezamislivih razmjera, poplavama koje su – osobito u Porajnju-Falačkoj i Sjevernoj Rajni Vestfaliji – uzele danak u ljudskim životima, gubitku domova mnogih obitelji, velikih šteta na javnim i infrastrukturnim objektima te strahu, neizvjesnosti i strepnji s kojima će se tisuće ljudi morati još dugo nositi.

Želimo Vam u ovoj prigodi, iz dubine srca, izraziti iskrenu sućut, molitvenu blizinu i zauzetu kršćansku solidarnost Crkve i vjerničkog naroda u Hrvatskoj ponajprije zbog nepovratnog gubitka najdragocjenijega: ljudskih života, te boli koju zbog gubitka moraju nositi obitelji smrtno stradalih. Suosjećamo s ozlijeđenima, pojedincima i obiteljima koje su zbog poplave ostali bez krova nad glavom i u tjeskobi pred neizvjesnom budućnosti.

Budite sigurni, kako je u brojnim zgodama dokazano, prijateljstvo i bratska povezanost naših dviju mjesnih Crkava i naroda živo i da ćemo molitveno i djelatno poduprijeti vaše napore da narednih dana, tjedana i mjeseci budete stradalima pouzdana potpora, životno ohrabrenje i znak nade pomažući im da zacijele rane, obnove domove i, uz Božju pomoć, suoče se s novim životnim izazovima.

Vjerujući da Gospodin 'snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo obilnije nego li mi moliti ili zamisliti' (Ef 3,20), stojimo u zajedništvu s vama pred njim pouzdajući se u Njegovu dobrohotnost i milosrđe.

Primite, poštovani i dragi u Kristu, izraze naše solidarnosti, djelatne ljubavi i bratstva!

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu