Hrvatski se biskupi pridružuju molitvi Crkve u Europi za žrtve pandemije

Hrvatski se biskupi pridružuju molitvi Crkve u Europi za žrtve pandemije

Hrvatski biskupi pozivaju vjernike da se priključe zajedničkoj molitvi Crkve u Europi i u svoje molitvene nakane uključe oboljele i preminule od COVID-19.

Autor
Z.A./Laudato/D.R.
Fotograf
Goran Kovacic/PIXSELL
Objavljeno:
 
22.02.2021 15:39

 

Hrvatska biskupska konferencija uključuje se, sukladno dogovorenom kalendaru Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE-a), u molitvu za žrtve pandemije, u srijedu 24. veljače.

Toga će dana molitveni euharistijski lanac započeti svetom Misom u 7:30 sati, koju će u prostorima Hrvatske biskupske konferencije predvoditi vojni ordinarij Jure Bogdan uz izravni prijenos na Hrvatskom katoličkom radiju i videoprijenos na Facebook stranici Hrvatskoga katoličkog radija, a završit će svečanom Euharistijom u župnoj crkvi sv. pape Ivana XXIII. u Dubravi, u Zagrebu, koju će predslaviti potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, s početkom u 18 sati.

I drugi hrvatski biskupi toga će dana slaviti Euharistiju za sve žrtve pandemije, njihove obitelji, za oboljele, medicinsko osoblje, volontere i sve koji su uključeni u pomoć onima koji su pogođeni bolešću COVID-19. Budući da zbog epidemioloških mjera nisu moguća veća okupljanja, hrvatski biskupi pozivaju vjernike da se priključe zajedničkoj molitvi Crkve u Europi i u svoje molitvene nakane uključe oboljele i preminule od COVID-19.

Predsjednici biskupskih konferencija, okupljeni u Vijeće europskih biskupskih konferencija, uputili su uoči Pepelnice zajednički poziv na molitvu za žrtve pandemije, koja će se održavati tijekom cijele ovogodišnje korizme. Svaki dan u korizmi pojedina biskupska konferencija slavi Misu za sve pogođene pandemijom te je Vijeće objavilo kalendar s redoslijedom kad se koja biskupska konferencija uključuje u taj euharistijski lanac.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: