Nuncij Eterović pozvao njemačke biskupe da sačuvaju jedinstvo Crkve

Nuncij Eterović pozvao njemačke biskupe da sačuvaju jedinstvo Crkve

Apostolski nuncij u Saveznoj Republici Njemačkoj, mons. Nikola Eterović, na početku zasjedanja Njemačke biskupske konferencije pozvao je biskupe da sačuvaju jedinstvo Crkve, objavio je Katolisch.de.

Autor
katolisch.de/Laudato/F.P.
Fotograf
J. Bašić
Objavljeno:
 
21.09.2021 10:33

 

Njemački biskupi okupili su se u Fuldi na jesenskom zasjedanju koje se održava od 20. do 24. rujna, prenosi IKA. Nadbiskup Eterović u upućenom je pozdravu nekoliko puta podsjetio na riječi pape Franje. U nedavnom razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE Sveti Otac je rekao da kod mnogih njemačkih biskupa s kojima je razgovarao ne postoje loše namjere, nego pastoralna želja koja, međutim, ne uzima u obzir neke njegove zahtjeve iz pisma koje im je uputio 29. lipnja 2019.

Dijelove Papina pisma ponovio je i državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, kada je u lipnju 2021. bio u službenom posjetu Njemačkoj.

Osim na riječi sadašnjeg Pape, nuncij Eterović podsjetio je i na riječi sv. Pavla VI. iz 1968., kad je, govoreći o katolicima koje uhvati neka vrsta želje za promjenama, poručio da se s istinama kršćanskog nauka ne mogu raditi kompromisi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: