[IMPRESIVNE FOTOGRAFIJE] Oko milijun i pol mladih sudjelovalo na Misi u Lisabonu

[IMPRESIVNE FOTOGRAFIJE] Oko milijun i pol mladih sudjelovalo na Misi u Lisabonu

Uz 700 biskupa i 10 000 svećenika.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Daniel Ibáñez and Vatican Media
Objavljeno:
 
06.08.2023 13:22

 

Papa Franjo danas je predslavio završnu Misu Svjetskog dana mladih u Lisabonu u Parku Tejo, na kojoj je sudjelovalo 700 biskupa, 10 000 svećenika i čak oko milijun i pol mladih vjernika.

– Želim vam reći nešto: ne postajemo sjajni kada sebe stavimo pod svjetla reflektora, kad pokazujemo savršenu sliku i osjećamo se jaki i uspješni. Ne. Mi sjajimo kad, prihvaćajući Isusa, učimo voljeti poput Njega – rekao je Papa.

Podsjetio je na zapovijed koju Otac daje na gori preobraženja: ''Slušajte ga''.

– Te riječi govore sve što je potrebno činiti u životu – naglasio je Papa te je predložio mladima da "zgrabe" Evanđelje i pročitaju što Isus govori i što govori njihovu srcu.

Nadalje je spomenuo kako mladi imaju velike snove, ali često se boje da se oni ne mogu ostvariti.

– Ponekad možete misliti da niste dorasli izazovu i možda ćete pasti u iskušenje da klonete duhom, da mislite da niste uspjeli ili da svoju bol prikrijete osmijehom. Kao mladi ljudi, želite mijenjati svijet, i to je dobro, te raditi za pravdu i mir. Tomu posvećujete svu svoju snagu i kreativnost, no čini se da je to ipak nedovoljno. Ipak, Crkva i svijet trebaju vas, mlade, kao što zemlja treba kišu – istaknuo je Papa.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: