Indonezijski teroristi spalili protestantsku crkvu i ubili četiri kršćanina

Indonezijski teroristi spalili protestantsku crkvu i ubili četiri kršćanina

Prije nego što je spaljena mjesna crkva i šest kuća, ubili su četvoricu protestanata.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
al-terity
Objavljeno:
 
02.12.2020 10:10

 

International Christian Concern (ICC) saznao je kako su 27. studenoga neidentificirani teroristi napali protestantsku zajednicu u izoliranom mjestu središnjeg otoka Sulawesija, u Indoneziji, prenosi katolički tjednik Nedjelja.

Prije nego što je spaljena mjesna crkva i šest kuća, ubili su četvoricu protestanata. Zločin se dogodio oko 8 sati ujutro, u nepristupačnom mjestu Lemban Tongo. Na videu koji je dostavljen uposlenicima ICC-a, vidi se žrtva čije je tijelo izgorjelo u ruševinama. Položaj ostalih triju tijela ukazuje na iživljavanje nakon ubojstva.

Regionalna upraviteljica ICC-a za jugoistočnu Aziju, Gina Goh, pozvala je indonezijsku Vladu da poduzme potrebne mjere kako bi uhitila počinitelje jer ovakav se zločin ne može tolerirati u zemlji koja promiče vjerski sklad i toleranciju.

Indonezija je država u jugoistočnoj Aziji koja ima 1 910 931 km². Obuhvaća veći dio Malajskog arhipelaga: Velike i Male Sundske, Molučke i mnogobrojne manje otoke (ukupno 17 504 otoka i otočića, od kojih je oko 6000 naseljenih). Indoneziji pripada i zapadni dio otoka Nove Gvineje (pokrajine Papua i Papua Barat). Pet najvećih otoka: Sumatra, južni i istočni Borneo, Java, Celebes (Sulawesi) i zapadni dio Nove Gvineje zauzimaju većinu ukupne površine.

Prema popisu iz 2010., Indonezija ima 237 milijuna stanovnika, a prema procjeni za 2014., čak 252. Po broju stanovnika četvrta je, a po površini četrnaesta zemlja u svijetu. Većinu stanovništva čine muslimani (87,2 %), dok je kršćana 8,9 % i uglavnom žive na Javi, Celebesu, Molucima i Novoj Gvineji. Službeni je jezik indonezijski (bahasa indonesia), a u upotrebi je i oko 250 regionalnih jezika i mnogo narječja.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: