Isplati se biti – majka!

Isplati se biti – majka!

Zavjetnu Misu u čast Majci Božjoj Koraćanskoj, pod geslom: ''Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha i nada'', predslavio je u subotu 15. siječnja, u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću, fra Blažen Lipovac, domaći sin.

Autor
nedjelja.ba/Laudato/F.P.
Fotograf
nedjelja.ba
Objavljeno:
 
16.01.2022 15:32

 

Uz domaćeg župnika, fra Ivana Marića, koji je animirao i pjevanje, suslavio je vlč. Franjo Sitnik, grkokatolički župnik u Derventi.

U prigodnoj homiliji fra Blažen je promišljao o ulozi majke u životu svakog čovjeka. Na upit o tome isplati li se biti majka, pošao je od samoga Gospodina koji je svom jedinorođenom Sinu Isusu dao Majku Mariju te time i nama pokazao da se isplati biti majka. ''Bog misli da se isplati biti majka. On je Mariju učinio svojom Majkom. Nagradio ju je za to vječnom srećom, i po tom dao čovjeku svoju sreću i slavu. Drage majke, isplati se biti majka! Makar vi ne imale topove da svoju djecu branite, dosta je jedan vaš osmijeh da vaša zaplakana i ojađena djeca budu sretna. Dovoljna je jedna vaša suza da obranite svoju djecu i od najvećeg krvnika. Vaše je majčinstvo stubište po kojem Božja ljubav silazi k čovjeku i čovjek uzlazi u nebesku sreću.

Vi stvarate velikane, velike sretne ljude. Iza svakog velikog djela stoji jedan genij, a iza svakoga genija stoji jedna žena, njegova majka. Iza svakog narodnog junaka, iza svakoga svetca, pa i iza samog Spasitelja svijeta, stoji majka, koja ga je učila ljubiti ljude i usrećivati ih'', rekao je, uz ostalo, fra Blažen.

Na kraju Mise fra Blažen je predmolio zavjetnu molitvu Majci Božjoj Koraćanskoj, kojom je sve Njezine župljane stavio pod zaštitu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu