Još jedna klerička žrtva koronavirusa: umro nadbiskup u Bangladešu

Još jedna klerička žrtva koronavirusa: umro nadbiskup u Bangladešu

Nadbiskup metropolit nadbiskupije Chattogram u Bangladešu mons. Moses Costa umro je u ponedjeljak 13. srpnja u bolnici Square u Dhaki od posljedica koronavirusa.

Autor
Fides/Laudato/D.R.
Fotograf
ctgdiocnews.com
Objavljeno:
 
14.07.2020 14:07

 

Agencija Fides izvijestila je kako je nadbiskup Costa hospitaliziran ubrzo nakon što je otkriveno da je bio pozitivan na koronavirus. Ovom 70-godišnjaku stanje se popravilo, a nakon nekoliko dana test je pokazao da je negativan na aktualni virus. Međutim, stanje mu se ipak pogoršalo. Završio je na intezivnoj njezi, potom je doživio nekoliko moždanih udara koji su se pokazali kobnim. 

Vijest o smrti nadbiskupa Coste, koji je ujedno obnašao dužnost tajnika Bangladeške biskupske konferencije, primljena je s velikom žalošću. U Misi zadušnici biskup Mymensigha Paul Ponen Kubi podsjetio je vjernike da je mons. Costa bio pažljiv i brižan pastir koji se iskreno brinuo za svoje vjernike. 

- Nadbiskup je bio istaknuti lik Katoličke crkve u Bangladešu i vođa kojeg su veoma cijenili i nekršćani. Njegova smrt izazvala je bol, tugu i žalost u čitavoj Crkvi u Bangladešu, ali i u društvu, u raznim obrazovnim i društvenim organizacijama u Bangladešu - rekao je mons. Kubi dodavši kako je pokojni nadbiskup posebnu pažnju posvećivao pastoralnom radu s mladima.

Inače, Bangladeš je četvrta najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svijetu. Oko 90% od 160 milijuna stanovnika čine muslimani, oko 8% hinduisti, a kršćana ima nešto više od pola milijuna, većinom katolika.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu