Još jedna tragedija izbjeglica na Mediteranu, Papa osudio nepružanje pomoći

Još jedna tragedija izbjeglica na Mediteranu, Papa osudio nepružanje pomoći

Papa se, nakon marijanske molitve Kraljice neba, spomenuo tragedije koja se prošlih dana dogodila na Mediteranu, u kojoj je u moru život izgubilo 130 osoba.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
26.04.2021 08:49

 

Nakon molitve Kraljice neba Papa je kazao da ga je vrlo ožalostila tragedija koja se dogodila u Sredozemnom moru. Riječ je o osobama, ljudskim životima koji su dva dana uzalud molili pomoć koja nikad nije stigla.

 – Molimo za njih, ali i za one koji mogu pomoći, ali pogled radije okreću na drugu stranu – upozorio je Sveti Otac. 

Papa se, osim toga, spomenuo i 82 žrtve požara u jednoj bolnici za bolest COVID-19 u Bagdadu te drame koju proživljavaju otoci Sveti Vincent i Grenadini zbog erupcije vulkana.

Veliku je žalost izrazio papa Franjo imajući na srcu 130 izgubljenih života, a u mislima njihova lica koja su puna dva dana uzalud molila za pomoć koja nikad nije stigla. Papa se, nakon marijanske molitve Kraljice neba, spomenuo tragedije koja se ponovno, prošlih dana, dogodila na Mediteranu, u kojoj je, u moru, život izgubilo 130 osoba.

 Svi su oni ljudi. Sve su to ljudski životi. Trenutak je to sramote. Molimo za tu braću i sestre, i za mnoge koji i dalje umiru na tim dramatičnim putovanjima. Molimo i za one koji mogu pomoći, ali radije gledaju na drugu stranu. Molimo u tišini – potaknuo je papa Franjo.

Pozvao je također na molitvu za žrtve požara u jednoj bolnici za oboljele od bolesti COVID-19 u Bagdadu, kojih je, prema posljednjim podatcima, 82. Osim toga, izražavajući blizinu, zajamčio je svoje molitve za pučanstvo otokā Sveti Vincent i Grenadini, koje je u nevolji zbog erupcije vulkana koja stvara velike štete i teškoće.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu