Kardinal Parolin o Stepinčevoj kanonizaciji: 'Bit će to u Božje vrijeme'

Kardinal Parolin o Stepinčevoj kanonizaciji: 'Bit će to u Božje vrijeme'

Između ostaloga, kardinal Parolin osvrnuo se na odnose Svete Stolice i Hrvatske, te na proces završetka kanonizacije bl. Alojzija Stepinca.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
16.09.2020 16:36

 

Državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, u Solinu je zaredio apostolskog nuncija u Bjelorusiji, Antu Jozića, za biskupa, izvijestila je IKA. Tom je prilikom odgovarao na pitanja novinara. Na pitanje što očekuje od mons. Jozića kao apostolskog nuncija, kardinal Parolin rekao je kako očekuje da će moći izvršavati svoju dužnost koja mu je kao nunciju povjerena.

– Učvrstiti veze između Svete Stolice i države, raditi s lokalnom Crkvom, biti agent mira i pomirenja unutar društva. To je jedan od glavnih zadataka apostolskog nuncija – istaknuo je kardinal Parolin.

 
Zatim je dodao kako smatra da je trenutačna situacija u Bjelorusiji takva da trebamo upravo takvu prisutnost Svetog Oca, prisutnost Katoličke Crkve u osobi koja može smiriti ovo ozračje i trenutačnu klimu. Kardinal se zatim osvrnuo na odnose Svete Stolice i Hrvatske.

 
– Baš sam jučer s premijerom vrednovao naš odnos i zaključili smo da su vrlo, vrlo dobri. Zadovoljni smo. Naravno, svi ovi događaji, kao i ovaj moj posjet, prilika su za daljnje unaprjeđivanje odnosa, ali reći ću da su dobri. Vrlo su dobri – zaključio je.

Na kraju je odgovorio na pitanje novinara o završetku procesa kanonizacije bl. Alojzija Stepinca, te što misli kada će cijeli proces doći kraju.

 
– Bit će to u Božje vrijeme, u Božje vrijeme, u Božje vrijeme – mislim da je to jedini odgovor koji mogu dati: u Božje vrijeme. Ali, molimo se, molimo za to, molimo i možda i on moli jer je već blaženik – završio je kardinal Parolin.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu