Kardinal Pierbattista Pizzaballa poziva na pomoć Svetoj Zemlji

Kardinal Pierbattista Pizzaballa poziva na pomoć Svetoj Zemlji

Latinski jeruzalemski patrijarh govori o "vapaju siromaha" izazvanom ratom u Gazi i s posljedicama na cijelom području.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
05.11.2023 16:59

 

Kardinal Pierbattista Pizzaballa oglasio se na mrežnoj stranici Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata, istaknuvši kako sadašnja kriza nije prouzročila samo smrt, razaranje i glad u Gazi, nego i visoku stopu nezaposlenosti, osobito na području Betlehema, kao i druge socijalne probleme u cijeloj Svetoj Zemlji, izvijestio je Vatican News.

''Dijelimo praktički sve, od hrane do vode, od lijekova do zaliha. Naši su se materijalni resursi raširili izvan naših zidova kako bi uključili susjede koji pate i one koji su se drugdje sklonili'', piše patrijarh.

Istaknuo je kako je ta pomoć ponovno i hitno potrebna.

''Javile su nam se stotine ljudi iz cijeloga svijeta i već su nam pomogli pružiti konkretnu potporu. Ali, sada je potrebno još nešto jednako važno. U ovom teškom trenutku naučili smo da za obnovu fizičkoga svijeta trebamo izgraditi i zaštititi povjerenje među ljudima. Pomozite nam da ponovno stvorimo potreban kontekst kako bi se u ovom društvu obilježenom mržnjom moglo posijati sjeme povjerenja, nade i ljubavi'', potaknuo je kardinal Pizzaballa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: