Katolici u Francuskoj mole pred zatvorenim crkvama

Katolici u Francuskoj mole pred zatvorenim crkvama

Prosvjed je okupio između 500 i 700 ljudi, a radi se o trećem uzastopnom tjednu prosvjeda katolika koji traže povratak u crkve.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
screenshoot
Objavljeno:
 
24.11.2020 16:53

 

Katolici u Francuskoj prosvjedovali su na svetkovinu Krista Kralja 22. studenoga zbog zatvaranja crkava uslijed pandemije koronavirusa. Podsjećamo, Francuska je zatvorila sve crkve 30. listopada kao odgovor na epidemiju, prenosi katolički tjednik Nedjelja.

Tijekom vikenda s 22. na 23. studenoga pojavili su se videozapisi katolika koji se u Place Graslinu, u Nantesu, mole za ponovno otvaranje crkava. Prosvjed je okupio između 500 i 700 ljudi. Inače, ovo je treći uzastopni tjedan prosvjeda katolika koji traže povratak u crkve.

U mjestu Graslin nakon prosvjednih riječi nastavljeno je s molitvama i pjesmom. Dok je Nantes imao Misu na otvorenom, prosvjedovao je i Pariz. Ulične molitve upriličene su ispred crkve Saint-Sulpicea, gdje su vjernici tražili ponovno otvaranje crkava.

New York Post također je izvijestio da je policija pojačala kontrolu u Parizu kako bi osigurala da stanovnici poštuju pravila o nekretanju bez potrebe.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu