Kineska provincija Hebei potiče prijavljivanje 'ilegalnih bogoslužja'

Kineska provincija Hebei potiče prijavljivanje 'ilegalnih bogoslužja'

U ime prevencije pandemije koronavirusa, vlasti u kineskoj provinciji Hebei potiču građane da prijave bilo kakve vjerske aktivnosti. Nagrada je 77 dolara.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
chinadaily.com
Objavljeno:
 
13.01.2021 08:22

 

Kako prenosi katolički tjednik Nedjelja, prema dokumentu koji je s djelatnicima International Christian Concerna (ICC-a) podijelio protestantski pastor Francis Liu, provincijske vlasti dale su direktivu o zabrani vjerskih mjesta i vjerskih okupljanja radi prevencije bolesti. Tako je Odjel Ujedinjene fronte grada Xingtaga, zajedno s lokalnim Uredom za etnička i vjerska pitanja, odlučio provesti sustav dojave vjerskih okupljanja, počevši od 9. siječnja.

Obavijest potiče pojedince na prijavljivanje svakog bogoslužnog prostora, vjerske aktivnosti u javnosti ili okupljanje u privatnim dvoranama i domovima. Nakon policijske provjere, doušnik može dobiti nagradu od 500 RMB (77 USD) ili više.

Ovo nije prvi put da grad Xingtai traži pomoć svojih stanovnika kako bi suzbio 'ilegalne vjerske aktivnosti'. U srpnju 2019. iste vlasti već su tražile prijavljivanje svih zdanja u kojima se drže molitve, vjerski seminari i tomu slično.

ICC ističe kako nije precizirano o kojoj se religiji radi, ali je jasno da se prvenstveno cilja na budističke hramove i kršćanske crkve.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: