''Kruh sv. Ante'' organizirao podjelu paketa predbožićne pomoći

''Kruh sv. Ante'' organizirao podjelu paketa predbožićne pomoći

Članovi Kruha sv. Ante Franjevačke provincije Bosne Srebrene sa sjedištem u Hrvatskoj, uz pomoć volontera, uoči Badnjaka i Božića, u petak 23. prosinca, podijelili su oko 80 paketa pomoći s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama za djecu i starije osobe u vrijednosti oko 35 000 kuna.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
24.12.2022 08:20

 

Ovogodišnja adventska i predbožićna humanitarna akcija Kruha sv. Ante pod geslom ''Pomoć iz prve ruke'' započela je početkom prosinca zajedničkim dogovorom i poticajem fra Zdravka Dadića, provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene i fra Petra Karajice, ravnatelja Središnjeg ureda Kruha sv. Ante u Sarajevu, da se prikupe novčana i materijalna sredstva za ratom ugroženo stanovništvo u Ukrajini, kao i siromašne i socijalno ugrožene obitelji i pojedince u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Prikupljeno je više od 360 000 kuna novčane i materijalne pomoći.

Podjela i otprema prikupljene pomoći započela je u srijedu 14. prosinca slanjem tegljača s 22 tone humanitarne pomoći u hrani, mesnim konzervama, higijenskim potrepštinama i toplim pokrivačima ratom pogođenom stanovništvu u Ukrajini, a zaključena je u petak 23. prosinca posjetom i podjelom obiteljskih paketa siromašnima i potrebnima na kućne adrese i stanove u Zagrebu i široj okolici.

U ovogodišnjoj adventskoj i predbožićnoj akciji sudjelovali su i značajan doprinos dali svećenici franjevci i vjernici župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te dobročinitelji, članovi i volonteri Kruha sv. Ante i vlasnici tvrtki i pojedinci u Hrvatskoj kao što su StjeMa-Promet, Violeta, Ing-grad, Hrvatska poštanska banka, Hrvatska pošta, Gala, Arabesca, Anamarija-Company, Radoš trgovina, Hidroizolacija Lukić, Šitum-Zagreb i zbor mladih ''Anima una'' župe Sesvetska Sopnica.

– Zahvala za uspješno privedene dvije zahtjevne akcije pomoći pripada svim dobročiniteljima, prijateljima i članovima Kruha sv. Ante, kao i vjernicima župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koji su zajedno sa svojim duhovnim pastirima brzo reagirali i pokazali svoju velikodušnost i solidarnost s bližnjima kojima je nevolja nažalost svakodnevna stvarnost – rekao je fra Stipo Karajica, predsjednik udruge ''Kruh sv. Ante'' u Hrvatskoj i koordinator prikupljanja i slanja pomoći za Ukrajinu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: