Među poginulima u nesreći poljskog autobusa i redovnica Janina Mateusiak

Među poginulima u nesreći poljskog autobusa i redovnica Janina Mateusiak

Među poljskim hodočasnicima smrtno stradalima u prometnoj nesreći u subotu 6. kolovoza na autocesti A4 kod Brezničkog Huma, i redovnica je Janina Mateusiak, prenio je ''Glas Koncila''.

Autor
Glas koncila/Laudato/F.P.
Fotograf
Facebook/Glas koncila
Objavljeno:
 
09.08.2022 12:48

 

''Glas Koncila'' na svojoj Facebook stranici objavio je da je o pogibiji s. Janine izvijestila poglavarica iz Družbe sestara Svete Obitelji iz Nazareta. ''Naša s. Janina Mateusiak poginula je u nesreći autobusa koji je išao u Međugorje 6. kolovoza'', izvijestili su iz Družbe.

Redovnica Mateusiak posljednje dvije godine služila je u kapeli trajnoga klanjanja u Jedlniji u blizini Varšave. Ranije je radila kao katehistica i vjeroučiteljica u školama Radomske biskupije te je bila aktivna u pastoralu mladih. Voljela je fotografiju i putovanja. Nedavno se vratila s hodočašća u Svetu Zemlju. Njezine susestre pamte ju kao nasmijanu, ljubaznu, punu topline.

Upravo je s. Janina bila jedna od suorganizatorica te duhovna voditeljica hodočašća poljskih vjernika u Međugorje.

Druge dvije ozlijeđene redovnice nazaretanke, s. Urszulu i s. Emmanuele – koje rade u dječjem vrtiću u Łukówu – posjetile su u ponedjeljak 8. kolovoza njihove poglavarice iz Poljske. Među poginulim hodočasnicima i majka je redovnice Urszule – Wanda Słobodzian.

Iz Družbe pozivaju na molitvu za dušu pokojne s. Janine te za oporavak s. Urszule, s. Emmanuele i svih ozlijeđenih.

Facebook objava Glasa Koncila.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: