Međunarodna konferencija lidera predstavila projekt ''Global 2033''

Međunarodna konferencija lidera predstavila projekt ''Global 2033''

Laudato TV sudjeluje na kršćanskoj konferenciji u Poljskoj.

Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
09.02.2024 12:00

 

U tijeku je Međunarodna konferencija kršćanskih lidera na kojoj sudjeluje 156 predstavnika iz 34 zemlje. Govornici dolaze iz 110 različitih organizacija, a 75 posto sudionika su katolici. Hrvatska predstavnica na konferenciji je Ksenija Abramović, direktorica i glavna urednica Laudato TV-a. Ovoj konferenciji prethodi samit Utjecajne žene WINS 2024 na kojoj je Ksenija Abramović održala predavanje o ulozi medija u evangelizaciji. Samit je okupio 41 sudionicu iz 15 zemalja svijeta.

''U današnjem globaliziranom i digitaliziranom svijetu vjerski mediji igraju ključnu ulogu kao pronositelji Riječi Božje'', istaknula je u svome izlaganju. ''Ako želimo dosegnuti mlade, moramo biti autentični u onome što govorimo, prepoznati što ih dotiče te 'otići' k njima putem kanala kojima se oni koriste.'' Okupljene sudionike direktorica Laudato TV-a upoznala je s projektima Progledaj srcem i Domu mom koji su okupili desetke tisuća posjetitelja i poslali poruke nade i ljubavi prema Bogu, obitelji i domovini.

Na konferenciji je predstavljen međunarodni projekt Global 2033 koji poziva vjernike da se svake večeri u 20:33 pridruže zajedničkoj molitvi kako bi do 2033. godine svi imali priliku čuti Radosnu vijest Isusa Krista. Preporučena molitva je ''Dođi Kraljevstvo Tvoje, budi volja Tvoja kako na nebu tako i na zemlji. O, dođi, Stvorče, Duše Svet!''

Global 2033

POLJSKA

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: