Mlada misa fr. Drage Ferenceka

Mlada misa fr. Drage Ferenceka

"Uzdaj se u Gospodina i čini dobro."

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
dominikanci.hr
Objavljeno:
 
11.07.2023 17:53

 

U nedjelju je u župi Svetog Križa, Ljubljana (SLO), dominikanac Drago Ferencek proslavio svoju Mladu misu. Suslavitelji su bili fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, don Peter Možina, mjesni župnik, koji je također propovijedao na Misi, te ostala braća dominikanci i svećenici. Nakon što mu je majka Alenka predala oltarni križ, fr. Drago je započeo euharistijsko slavlje u zajedništvu s brojnim sabranim pukom.

U prigodnoj homiliji propovjednik je uvodno potaknuo mladomisnika da se nadahnjuje riječima Svetog pisma, pogotovo riječima Evanđelja koje je bilo pročitano na Misi. Istaknuo je da Drago treba biti sol zemlje i svjetlo svijeta u današnjem svijetu. Poput Krista koji je došao dati oslobođenje i mir svakom čovjeku, tako i fr. Drago nije pozvan biti samo svećenik vjernicima već i onima koji su daleko od Boga ili u Njega ne vjeruju. Župnik Peter istaknuo je da je biti svećenik u Sloveniji, a i u Europi, izrazito teško, jer ljudi ne vide jasno te im je zato potrebno svjetlo Evanđelja da jasnije vide. Propovjednik je protumačio u svjetlu Evanđelja Dragino mladomisničko geslo koje glasi: ''Uzdaj se u Gospodina i čini dobro'' te pozvao mladomisnika da svoj život stavi u potpunosti u službu Crkve i bude svet svećenik po Isusovu Srcu, po uzoru na sv. Dominika.

Pri kraju euharistijskog slavlja fr. Drago Ferencek zahvalio je svima koji su bili uz njega te koji još jesu na njegovu životnom putu redovništva i svećeništva, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: