Mladi katolički svećenik poginuo nakon eksplozije u Madridu

Mladi katolički svećenik poginuo nakon eksplozije u Madridu

Najmanje četiri osobe umrle su od eksplozije, a kao mogući uzrok spominje se curenje plina u zgradi župe.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Screenshot
Objavljeno:
 
21.01.2021 21:50

 

Nedavno zaređeni katolički svećenik umro je danas rano ujutro u bolnici, nakon što je eksplozija uništila župni ured u španjolskom glavnom gradu Madridu.

Rubén Pérez Ayala zaređen je za svećenika prošlog lipnja, a njegova prva služba bila je u Župi Virgen de la Paloma blizu Puerta de Toledo u središtu Madrida. U srijedu 20. siječnja u župnoj kući dogodila se eksplozija koja je uništila veći dio kuće i ureda. Svećenik Ayala (36) vrlo brzo prebačen je u bolnicu i operiran, ali sinoć je podlegao ozljedama.

– Sinoć je umro mladi svećenik, Rubén Pérez Ayala, kojeg sam zaredio prije samo sedam mjeseci. Zahvalan sam na njegovu predanom životu Kristu i Njegovoj Crkvi – napisao je kardinal i nadbiskup Madrida, Carlos Osoro Sierra na svom Twitteru.

Kako prenosi CNA, najmanje četiri osobe umrle su od eksplozije, a kao mogući uzrok spominje se curenje plina u zgradi župe.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu