Molitva njemačkih biskupa za nastradale u Trieru

Molitva njemačkih biskupa za nastradale u Trieru

Mons. Stephan Ackermann pozvao je na ekumensko večernje molitveno bdjenje za preminule, ranjene i njihove obitelji.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
nedjelja.ba
Objavljeno:
 
03.12.2020 15:01

 

U Trieru (Njemačka), u utorak, jedan je čovjek u pješačkoj zoni automobilom naletio na mnoštvo ljudi, usmrtivši pet osoba, uključujući i devetomjesečnu bebu te ozlijedivši najmanje 15 ljudi, izvijestio je Katolički tjednik.

– Veoma sam potresen zbog toga što se dogodilo u Trieru, i posebno mislim na rodbinu. Molim za njih, za ranjene i preminule. To je iznenada donijelo tamu u došašće – napisao je nakon tog nemilog događaja, na Twitter računu Njemačke biskupske konferencije, nadbiskup Georg Bätzing, predsjednik Njemačke biskupske konferencije.

Vozač automobila kojega je uhitila policija bio je u alkoholiziranom stanju i bit će podvrgnut psihijatrijskom pregledu. U skladu s izjavama mjesnog tužiteljstva, nije djelovao iz političkih ili terorističkih razloga.

Biskup u Trieru na mrežnoj stranici biskupije također je izrazio nutarnju potresenost zbog tog smrtonosnog naleta koji se dogodio praktički na pragu njegove kuće, piše Vatican News. Biskup je sve pozvao na ekumensko večernje molitveno bdjenje za preminule, ranjene i njihove obitelji, za djelatnike hitne službe, spasioce i sve one koji su pogođeni tim činom.

Mjesne su se crkve zvoneći ujedinile u tom molitvenom bdjenju te su bile otvorene za osobnu molitvu vjernika.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: