Na župnoj crkvi sv. Ante u Bihaću osvanuli uvredljivi natpisi

Na župnoj crkvi sv. Ante u Bihaću osvanuli uvredljivi natpisi

Župnik u Bihaću, fra Bono Tomić, rekao je kako netolerantnim pojedincima u Gradu na Uni prisutnost katoličke zajednice očito predstavlja prevelik kamen spoticanja.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
nedjelja.ba
Objavljeno:
 
10.05.2021 18:38

 

Natpis crvenim sprejem kojim se huli na Spasitelja, Krista Gospodina, osvanuo je u nedjelju ujutro 9. svibnja na zidu tik do vrata glavnog ulaza u župnu crkvu sv. Ante Padovanskog u Bihaću. Nepoznatom počinitelju to je bilo malo, pa je na sljedećem zidu istog prostora dopisao i poruku nepristojnog sadržaja. Vjernici koji su u nedjelju dolazili na svete Mise nisu mogli ne naići na ove poruke, što je očigledno i bila namjera ovog barbarskog čina.

Ovo je od ljetos drugi ovakav čin vrijeđanja katoličkih svetinja i uznemiravanja katoličkih vjernika u Bihaću. U kolovozu prošle godine sličnim natpisima nikad otkrivenog 'konceptualnog umjetnika ili više njih' na meti se našao povijesni zvonik crkve sv. Ante u središtu grada, spomenik nulte kategorije, piše katolički tjednik Nedjelja.

U komentaru za 'Katolički tjednik' župnik u Bihaću, fra Bono Tomić, rekao je kako netolerantnim pojedincima u Gradu na Uni prisutnost katoličke zajednice očito predstavlja prevelik kamen spoticanja, pa jedino rješenje za svoje nagomilane frustracije vide u izrugivanju s katoličkim svetinjama i vjerskim objektima.

– Na ove poruke mržnje ovdašnja katolička zajednica ponovno će odgovoriti opraštanjem i molitvom za obraćenje počinitelja, dok će lokalna javnost po običaju još jednom osuditi ovaj vandalski čin. Vrijeme bi bilo napokon da organi reda i mira u gradu učine svoje i pravdi privedu počinitelje ovog nedjela. Ili ćemo morati čekati da bude 'treća sreća' – naveo je župnik Tomić uz opasku kako je na Dan pobjede nad fašizmom po Bihaću bilo još različitih uvredljivih grafita, ali ni jedan na nekom vjerskom objektu osim na katoličkoj crkvi.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu