Nadbiskup Aldo Cavalli imenovan novim apostolskim vizitatorom za župu Međugorje

Nadbiskup Aldo Cavalli imenovan novim apostolskim vizitatorom za župu Međugorje

Nadbiskup Cavalli zamijenit će preminulog poljskog nadbiskupa Henryka Hosera.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
KTA
Objavljeno:
 
29.11.2021 17:52

 

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini 27. studenog 2021. priopćila je da je Sveti Otac Franjo imenovao nadbiskupa, mons. Aldu Cavallija, dosadašnjeg apostolskog nuncija u Nizozemskoj, novim apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i 'ad nutum Sanctae Sedis', a to je istog dana u podne objavio i Tiskovni ured Svete Stolice, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Mons. Aldo Cavalli rođen je u mjestu Lecco u Italiji, 18. listopada 1946. Dana 18. ožujka 1971. zaređen je za svećenika u Bergamu. Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji obnašao je diplomatsku službu Svete Stolice od 1979. godine. Papa Ivan Pavao II. 2. srpnja 1996. imenovao je naslovnim nadbiskupom biskupije Vibo Valentia. Zaređen je za biskupa 26. kolovoza 1997. u katedrali u Bergamu. Imenovan je apostolskim delegatom u Angoli i apostolskim nuncijem u u Svetom Tomi i Principu. Nakon što je delegatura u Angoli uzdignuta na razinu apostolske nuncijature, mons. Cavalli u toj zemlji obavlja službu apostolskog nuncija.

Dana 29. listopada 2007. papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Kolumbiji, a 16. veljače 2013. Papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem na Malti, a kasnije i apostolskim nuncijem u Libiji. Dana 21. ožujka 2015. papa Franjo imenovao ga je apostolskim nuncijem u Nizozemskoj.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu