Nadbiskup Nemet izrazio sućut povodom ubojstva učenika i zaštitara u Beogradu

Nadbiskup Nemet izrazio sućut povodom ubojstva učenika i zaštitara u Beogradu

Beogradski nadbiskup i metropolit Ladislav Nemet izrazio je sućut svim ožalošćenima povodom tragedije u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' u Beogradu, u kojoj su u srijedu 3. svibnja ubijeni osmero učenika i zaštitar, a nekoliko je ranjeno.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
pixabay
Objavljeno:
 
04.05.2023 10:06

 

Nadbiskup Nemet izrazio je ''najdublje suosjećanje sa svima koji su izgubili voljenu djecu u ovoj strašnoj tragediji'', naglasivši da su njegove misli i molitve sa svim roditeljima, učiteljima, učenicima i svim drugim osobama koje su pogođene tom tragedijom. ''Nevinim dušama, ubijenih učenika i zaštitara škole, neka Gospodin udijeli pokoj u nadi blaženog uskrsnuća, a svim obiteljima, rodbini i prijateljima snage i utjehe u ovim teškim trenucima. Nijedno dijete ne bi trebalo biti žrtva nasilja, pogotovo ne u školi, koja bi trebala biti sigurno i poticajno mjesto za učenje i razvoj. Ova tragedija sve nas poziva na važnost radikalnih mjera u prevenciji nasilja u školama i među djecom'', poručio je nadbiskup Nemet, a svećenike je u srijedu pozvao da na Misama toga dana mole za sve stradale u ovoj tragediji.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: