Nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici

Nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici

Povodom nadolazeće svetkovine Uskrsa vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić posjetio je u ponedjeljak 3. travnja javnu ustanovu ''Dom porodica'' u Zenici te je tom prigodom darovao 500 obroka Gradskoj narodnoj kuhinji.

Autor
Vrhbosanska nadbiskupija/Laudato/F.P.
Fotograf
vrhbosanska-nadbiskupija.org
Objavljeno:
 
03.04.2023 16:05

 

Zajedno sa svojom pratnjom, ekonomom Vrhosanske nadbiskupije, preč. Vladimirom Pranjićem, župnikom u Crkvici na teritoriju čije se župe nalazi ta ustanova, vlč. Antom Dominkovićem i glasnogovornikom Vrhbosanske nadbiskupije Draženom Kusturom, susreo se s v. d. direktorom Halilom Arnautom i njegovom suradnicom Majom Paškalj.

Tijekom razgovora domaćini su informirali mons. Vukšića o radu i funkcioniranju javne ustanove ''Dom porodica'' kao i s izazovima i poteškoćama s kojima se susreću. Tako su, među ostalim, kazali da njihova Narodna kuhinja svakoga dana priprema hranu za oko 800 korisnika koja dijeli na tri punkta u Zenici. Izrazili su zahvalnost za taj dar, napominjući kako je došla u pravo vrijeme.

Nadbiskup je pohvalio humanitarne djelatnike i ohrabrio ih u njihovu radu i poslanju. Poručio im je da nastave pomagati potrebitima i da se nikada ne umore u vršenju dobra. Podržao je također već postojeću suradnju te ustanove s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih ''Ivan Pavao II.'' u kojemu štićenici i djelatnici povremeno sudjeluju u različitim seminarima, kampovima i radionicama, što je također jedan od načina dobrotvornog djelovanja Katoličke crkve.

Mons. Vukšić ovim darom nastavlja darivati različite humanitarno-karitativne ustanove i njihove pučke kuhinje uoči svakoga Božića i Uskrsa. Tako je uz Božić 2022. posjetio i donirao 500 obroka Merhametu, Kruhu sv. Ante, Caritasu i Dobrotvoru u Sarajevu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: