Nakon 54 godine slavljena Misa na mjestu Isusova krštenja, sudjelovao i hrvatski svećenik

Nakon 54 godine slavljena Misa na mjestu Isusova krštenja, sudjelovao i hrvatski svećenik

Posljednji potpis i posljednja Misa koja je slavljena u franjevačkom samostanu, u svetištu sv. Ivana Krstitelja, bila je 8. siječnja 1967. godine.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Amanda Borschel-Dan/Times of Israel
Objavljeno:
 
11.01.2021 09:50

 

Franjevci Kustodije Svete Zemlje nakon 54 godine slavili su u nedjelju 10. siječnja Misu u Qasr al-Yahudu, mjestu kraj Jerihona, gdje je prema predaji Ivan Krstitelj krstio Isusa.

Nakon više od 50 godina, Samostan sv. Ivana Krstitelja vraćen je pod upravu Kustodije Svete Zemlje, odakle se za Hrvatski katolički radio javio fra Andrija Majić, đakon Hercegovačke franjevačke provincije na studiju u Jeruzalemu.

– Ova današnja proslava bitna je za franjevce jer prvi put nakon 1967. godine možemo slaviti Misu u našem svetištu. Misi je prethodio svečani ulazak kustosa Svete Zemlje, fra Francesca Pattona kojega je ispred vrata svetišta dočekao jerihonski župnik. Na Misi je sudjelovao mali broj franjevaca i vjernog puka zbog epidemioloških mjera. Nakon Mise, svećenici koji su koncelebrirali u Euharistiji potpisali su se u knjigu misnih intencija samostana. Posljednji potpis i posljednja Misa koja je slavljena u franjevačkom samostanu, u svetištu sv. Ivana Krstitelja, bila je 8. siječnja 1967. godine – izjavio je za HKR fra Andrija, a prenosi IKA.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: