Nakon susreta s ukrajinskim izbjeglicama, Papa otputovao na Maltu

Nakon susreta s ukrajinskim izbjeglicama, Papa otputovao na Maltu

Papa Franjo u subotu 2. travnja u 8:39 sati zrakoplovom iz međunarodne zračne luke ''Fiumicino'' u Rimu otputovao je u dvodnevni apostolski pohod Malti.

Autor
Vatican News/Laudato/F.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
02.04.2022 09:56

 

Apostolski pohod Malti 36. je posjet pape Franje inozemstvu i njegovo prvo putovanje u 2022. godini. U zrakoplovu su i članovi Kurije te 74 novinara.

Prije putovanja, u subotu rano ujutro, u Domu sv. Marte Sveti Otac susreo se s nekoliko izbjeglih ukrajinskih obitelji koje je ugostila Zajednica sv. Egidija zajedno s apostolskim milostinjarom, kardinalom Konradom Krajewskim.

Tijekom dvodnevnoga pohoda Malti Papa će održati pet govora, počevši od subote ujutro, kada će se u palači Velikog meštra u Valletti obratiti malteškim vlastima i diplomatskom zboru. Uslijedit će u popodnevnim satima molitveni susret u marijanskom svetištu ''Ta’Pinu'' na otoku Gozo, gdje će Sveti Otac imati propovijed. U nedjelju, u Rabatu, papa Franjo susrest će se s isusovcima Malte na privatnom sastanku, a zatim će se pomoliti u špilji svetog Pavla. Sveti Otac potom će slaviti Misu u Floriani, nakon koje slijedi molitva Anđeoskog pozdravljenja. U nedjelju poslijepodne Papa će posjetiti Centar za migrante ''Ivan XXIII. Peace Lab'', gdje će se susresti s dvjestotinjak izbjeglica, uglavnom iz Afrike, te održati govor.

Franjo je treći papa koji putuje na Maltu nakon svetog Ivana Pavla II. 1990. i 2001. te Benedikta XVI. 2010. godine.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu