Nigerijski kršćani i muslimani ujedinjeni u molitvi

Nigerijski kršćani i muslimani ujedinjeni u molitvi

Kršćani i muslimani u Nigeriji sastali su se prošle nedjelje kako bi molili za kraj pandemije koronavirusa, za ozdravljenje bolesnih i vječni počinak preminulih od tog virusa.

Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Vatican news
Objavljeno:
 
08.07.2020 16:33

 

Do molitve je došlo zahvaljujući međureligijskoj inicijativi koju je pokrenula Biskupska konferencija Zapadne Afrike i Međureligijsko vijeće u suradnji s Nigerijskom kršćanskom udrugom. Govoreći u Nacionalnom kršćanskom centru u Abuji, nadbiskup Ignacije Ayaua Kaigama istaknuo je važnost međureligijske inicijative u zemlji u kojoj su se posljednjih godina povećale napetosti i prijetnje džihadističkog terorizma naoružane skupine Boko Haram.

- Vjernici dviju glavnih nigerijskih religija trebali bi češće organizirati pozitivne inicijative poput ove, tražeći područja na kojima mogu surađivati kako bi promicali sklad, napredak i miran suživot - istaknuo je nadbiskup za Vatican News.

Voljeti bližnjega bez obzira na etnička ili vjerska uvjerenja poziv je nadbiskupa Kaigame koji je istaknuo kako nas upravo bol i izazovi bolesti COVID-19 mogu mnogo naučiti. Stoga je svima preporučio da mole ne zaboravljajući bližnjega.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: