Nova kampanja 'Ja sam Crkva' – svjedočanstvo osoba s invaliditetom u službi Evanđelja

Nova kampanja 'Ja sam Crkva' – svjedočanstvo osoba s invaliditetom u službi Evanđelja

Od 6. prosinca tjedno će se objaviti svjedočanstva iz cijeloga svijeta koja imaju cilj dočarati doprinos koje osobe s invaliditetom svakodnevno nude crkvenoj zajednici.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
braunability.com
Objavljeno:
 
29.11.2021 17:34

Dikasterij za laike, obitelj i život povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom pokreće kampanju #IamChurch – 'Ja sam Crkva'. Od 6. prosinca tijekom pet tjedana objavljivat će se videosvjedočanstva iz različitih dijelova svijeta o tome što znači imati invaliditet i služiti Crkvi, objavio je Vatican News.

Papa Franjo u poruci za Svjetski dan osoba s invaliditetom 2021. upozorio je na diskriminaciju s kojom se suočavaju osobe s invaliditetom te je naglasio da svi činimo Crkvu. Upravo je taj poziv postao i geslo kampanje Dikasterija za laike, obitelj i život – #IamChurch, odnosno 'Ja sam Crkva'.

Od 6. prosinca tjedno će se objaviti svjedočanstva iz cijeloga svijeta kojima je cilj dočarati doprinos koje osobe s invaliditetom svakodnevno nude crkvenoj zajednici. Tako su iz Dikasterija istaknuli primjere evangelizacijskog rada koje čine mladi ljudi s oštećenjem sluha u Meksiku ili pak samostana u Francuskoj, u kojem nekoliko sestara koje imaju Downov sindrom žive svoj poziv, te mladih Talijana s intelektualnim teškoćama koji sudjeluju na Svjetskim danima mladih.

Uvjereni smo da će, ako možemo pažljivo slušati glas naših sestara i naše braće s invaliditetom, rekla je podtajnica Dikasterija Gabriella Gambino, crkvena zajednica uistinu biti obogaćena.

Videozapisi su u produkciji 'Poti Picturesa', filmskog odjela zajednice 'Cenacolo' i prva društvena produkcijska kuća na svijetu koja proizvodi reklame, kratke i igrane filmove s glumcima s intelektualnim teškoćama.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu