Nova mrežna stranica Caritasa BiH uz 25. obljetnicu postojanja

Nova mrežna stranica Caritasa BiH uz 25. obljetnicu postojanja

Nova mrežna stranica nudi konkretne sadržaje i teme vezane uz karitativno poslanje i djelovanje Katoličke Crkve.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
caritas.ba
Objavljeno:
 
26.11.2020 17:32

 

U četvrtak 26. studenog 2020. god. predsjednik Caritasa BiH, vrhbosanski nadbiskup metropolit, kardinal Vinko Puljić, otvorio je novu mrežnu stranicu Caritasa Bosne i Hercegovine s postojećom adresom: www.caritas.ba, stoji u priopćenju Caritasa.

Nova mrežna stranica konkretni je plod pripreme i obilježavanja 25. obljetnice postojanja Caritasa BiH, čije je središnje obilježavanje u Sarajevu zbog pandemije COVID-19 dva puta otkazivano, najprije 5. svibnja, zatim i drugi put 10. studenog 2020. god., s nadom kako će doći bolje prilike bez prisutne pandemije COVID-19 i održati se s motom: 'Ljubav nikad ne prestaje' (1 Kor 13,8)!

Mrežnu stranicu Caritasa BiH tehnički je pripremila tvrtka 'Creative 24/7' na čelu s gosp. Davorom Hercegom. Sve materijale o povijesti, djelovanju i aktualnoj situaciji Caritasa BiH pripremio je aktualni ravnatelj, mons. Tomo Knežević, a sve druge sadržaje u suradnji s djelatnicima Caritasa BiH. U cjelokupnom radu pripremanja nove mrežne stranice temeljna  je misao bila kako ona treba biti izvor informacija o karitativnoj ustanovi Katoličke Crkve pod nazivom Caritas, zatim kao karitativne ustanove Biskupske konferecnije BiH kako bi na bosanskohercegovačkim prostorima i šire, u koordinirajućem odnosu i suradnji s nad/biskupijskim Caritasima, postala sredstvom osobne i zajedničke karitativne izgradnje unutar Katoličke Crkve i svih prijatelja Caritasa iz osobne vjere i ljubavi prema Bogu i na dobro bližnjega u nevolji.

Nova mrežna stranica osim aktualnih vijesti iz života i rada Caritasa u tuzemstvu i inozemstvu nudi konkretne sadržaje i teme vezane uz karitativno poslanje i djelovanje Katoličke Crkve, posebno Crkve u Hrvata, a koje se temelji na Evanđelju i socijalnom nauku Katoličke Crkve. Razni karitativni sadržaji pomoći će svim posjetiteljima, poglavito prijateljima Caritasa, kako bi dobili što cjelovitiju sliku o Caritasu i karitativnom poslanju i djelovanju Katoličke Crkve na bosanskohercegovačkim prostorima.

Posebno su predstavljene današnje aktivnosti Caritasa Bosne i Hercegovine. Na njoj su predstavljeni: O nama (Caritas Internationalis, Caritas Europa, Caritas Bosne i Hercegovine (Povijest, 25. obljetnica /1995. – 2020./, Nagrada pape Ivana Pavla II., Ravnateljstvo i Struktura) i nad/biskupijski Caritasi u BiH: Caritas Vrhbosanske nadbiskupije sa sjedištem u Sarajevu, Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan sa sjedištem u Mostaru i Caritas biskupije Banja Luka sa sjedištem u Banja Luci), Dokumenti (Statut, Opći pravilnik, Priručnik, Obrazac za pritužbe, Strateški plan, Deus caritas est i Intima ecclesia natura), Nedjelja Caritasa (2016., 2017., 2018., 2019. i 2020.), Tjedan solidarnosti (2016., 2017., 2018., 2019. i 2020.), Najave, Vijesti, Projekti, Kampanje, Povećalo, Natječaji, Publikacije, Caritas Internationalis i Caritas Europa, Multimedija (Fotogalerija, Videogalerija, Logo Caritasa i Knjiga grafičkih standarda), Korisni likovi iz tuzemstva i inozemstva i Kontakt.

Svi koji budu koristili sadržaje s ove mrežne stranice trebat će unijeti punu adresu mrežne stranice: www.caritas.ba. Nadat se kako će i ova mrežna stranica, svojim novim izgledom i sadržajem, mnogima pomoći u građenju karitativne svijesti i odgovornosti na razini Bosne i Hercegovine, zatim u našim nad/biskupijama, župama, redovničkim zajednicama, obiteljima, brojnim dobročiniteljima iz tuzemstva i inozemstva, prijateljima i svima koji su osjetili širinu Caritasova srca i duguju ljudsku i vjerničku zahvalnost.

Nakon otvaranja nove mrežne stranice Caritasa BiH predsjednik Caritasa BiH, kardinal  Vinko Puljić, održao je prigodni nagovor djelatnicima povodom Nedjelje Caritasa u BiH 2020. i ovogodišnju adventsku pripremu na proslavu svetkovine Božića. U svom razmišljanju kardinal Vinko Puljić uprisutnio je sliku Caritasa u današnje vrijeme u našoj Domovini kroz brojne aktivnosti, posebno u doprinosu brizi oko migranata/izbjeglica. Dolazak u Caritas kardinala Vinka Puljića završio je kavom zajedništva i priprave na dva važna sadržaja početka nove liturgijske godine: Nedjelja Caritasa u BiH 2020. i Svetkovina Božića 2020. (caritas.ba)

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu