Novi napadi na Gospine kipove u Sjedinjenim Američkim Državama

Novi napadi na Gospine kipove u Sjedinjenim Američkim Državama

Bostonska policija istražuje paljenje kipa Blažene Djevice Marije prošlog vikenda, drugi napad u SAD-u na Gospin kip u dva dana.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
DJHJ media
Objavljeno:
 
13.07.2020 12:42

 

Nepoznati počinitelji u ulici Bowdin u gradskom naselju Dorchester pokušali su zapaliti kip Blažene Djevice Marije smješten ispred župne crkve. Kako prenosi Catholic News Agency, kip je pretrpio znatnu štetu na licu, glavi i gornjem dijelu kipa.

Požar u župi svetog Petra posljednji je u nizu požara i vandalskih djela koja su zadnja dva dana pogodili katoličke crkve diljem SAD-a.

Tako je u petak 10. srpnja biskupija u Brooklynu objavila vijest kako njujorška policija istražuje napad kipa Djevice Marije u obližnjoj katedrali i sjemeništu u Queensu.

Sigurnosni snimci prikazuju kako pojedinac prilazi kipu starom 100 godina i na njemu sprejem ispisuje riječi 'idol'. Taj je incident od mnogih nazvan 'činom mržnje'.

- Ovaj nas tragičan događaj duboko žalosti, ali također obnavlja našu nadu i vjeru u Gospodina jer je pokazao svoju dobrotu u mnogim ljudima koji su nam se već obratili - rekao je fra James Kuroly. 

Osim napada na dva Marijina kipa, američka je policija u subotu ujutro u okrugu Marion na Floridi izvijestila o podmetanju požara u crkvu Kraljice mira u Ocali dok su župljani boravili u njoj pripremajući se za jutarnju misu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: