Objavljen program Papina susreta sa siromasima u Asizu

Objavljen program Papina susreta sa siromasima u Asizu

Susret se održava uoči Svjetskoga dana siromaha koji se ove godine slavi 14. studenoga.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
09.11.2021 09:46

 

Papa Franjo u petak 12. studenoga posjetit će Asiz, gdje će sudjelovati na Susretu molitve i svjedočenja prigodom Svjetskog dana siromaha, objavio je u ponedjeljak 8. studenoga Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi IKA.

Susret se održava uoči Svjetskoga dana siromaha koji se ove godine slavi 14. studenoga.

Papin dolazak u Asiz očekuje se oko 9 sati. Ispred bazilike Svete Marije Anđeoske dočekat će ga, osim predstavnika građanskih vlasti, siromasi koji će Svetome Ocu uputiti pozdrav. Papi će predati hodočasnički plašt i štap kao znak da su svi došli kao hodočasnici na mjesta svetoga Franje, da slušaju njegovu riječ.

Slijede svjedočenja šestorice siromaha, dvojice Francuza, jednog Poljaka, jednog Španjolca te dvojice Talijana. U 10:30 sati okrjepa je za siromahe koji sudjeluju na susretu, a zatim u 11 sati povratak u baziliku, gdje će Sveti Otac predvoditi molitvu te darivati siromahe. Potom slijedi povratak Svetoga Oca helikopterom u Vatikan, dok će siromahe na ručku ugostiti asiški biskup Domenico Sorrentino.

Uz Svjetski dan siromaha, koji se ove godine slavi peti put, Papa je uputio poruku na temu: 'Siromahâ svagda imate uza se' (Mk 14,7).

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: