Održan je 'Mladifest Chicago 2021.': Susret hrvatske katoličke mladeži u Sjevernoj Americi

Održan je 'Mladifest Chicago 2021.': Susret hrvatske katoličke mladeži u Sjevernoj Americi

Osmi 'Mladifest', Susret hrvatske katoličke mladeži Amerike i Kanade, održan je prošlog vikenda u Chicagu. 

Autor
Mladifest Chicago/Laudato/M.B.
Fotograf
Mladifest Chicago
Objavljeno:
 
07.06.2021 19:22

Domaćin susreta koji se odvijao pod geslom: ‘Gospodine, svi te traže’ (Mk 1,37) bila je hrvatska župa sv. Jeronima, jedna od najstarijih i najbrojnijih hrvatskih iseljeničkih zajednica u Sjedinjenim Američkim Državama.

'Mladifest Chicago' trebao se održati prošlog ljeta, ali usred pandemije koronavirusa susret je pomaknut na ljeto 2021. godine. Na žalost, s obzirom na to da je granica između Amerike i Kanade još uvijek zatvorena, na ovom susretu nisu mogli sudjelovati mladi hrvatski katolici iz Kanade te je ovaj susret tako okupio mlade iz sedam hrvatskih župa u SAD-u.

'Mladifest' je započeo 4. lipnja. Svetu Misu otvaranja predslavio je fra Antonio Musa iz hrvatske Župe sv. Jeronima koja je bila domaćin susreta. Susret se nastavio cjelodnevnim programom u subotu. Mladi su imali priliku čuti sjajnog katoličkog govornika Paula J. Kima, zatim trajnog đakona Ivana Mikana i njegovu suprugu Lily, sudjelovati na radionicama po malim grupama, upoznati izabrane svetce, ispovjediti se i sudjelovati u klanjanju. Drugoga dana svečanu svetu Misu predslavio je kustos hrvatskih franjevaca u Americi i Kanadi, fra Jozo Grbeš.

Trećeg dana program je započeo rano ujutro u crkvi sv. Jeronima, gdje je sve sudionike pozdravio župnik, fra Ivica Majstorović. Mladi su sudjelovali u tijelovskoj procesiji s Presvetim, a svečanu svetu Misu zatvaranja predslavio je fra Lovro Šimić iz hrvatske Župe sv. Ćirila i Metoda iz New Yorka. Na susretu su sudjelovali i mladi iz Hrvatske, članovi 'Nove Eve' predvođeni don Davidom Leskovarom, SDB i fr. Filipom Vukinom. Zajedno sa članovima zbora hrvatske katoličke mladeži iz Chicaga ‘Opera Christi’, animirali su cijeli susret. Mladi su u nedjelju imali priliku za opušteno druženje uz ručak i utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije.

– Bogu hvala na svim Njegovim darovima i što nam je dao da smo se, unatoč tolikim preprekama koje u ovoj godini prate organizaciju svakog događaja, mogli okupiti u zajedništvu vjere. Osnažilo je ovo sve nas koji daleko od domovine pokušavamo živjeti tu vjeru koju su nam prenijeli naši očevi i majke, vjeru u Isusa Krista, Spasitelja svijeta. 'Mladifest Chicago' završili smo moleći zajedno ispovijest vjere Hrvata katolika. Naša se molitva uvijek Bogu uzdiže s uvijek sličnim nakanama: 'Najvjernija Odvjetnice na braniku stoj: čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom!' – poručio je fra Antonio Musa, OFM.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: