Održana 26. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Održana 26. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Usuglašen tekst Poruke članova Biskupske konferencije BiH za 'Godinu Božje riječi', koja će započeti na liturgijski spomendan sv. Jeronima, 30. rujna 2020.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
bkbih.ba
Objavljeno:
 
11.09.2020 10:42

 

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog, kardinala Vinka Puljića, predsjednika Biskupske konferencije BiH, 10. rujna 2020. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu održana je 26. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, izvijestila je Konferencija.

Osim kardinala Puljića sudjelovali su: dopredsjednik Biskupske konferencije BiH, mons. Tomo Vukšić; nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH; pomoćni biskup banjolučki, mons. Marko Semren kao novi član ovog Vijeća, te mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije BiH.

Članovi Vijeća informirani su o provedenim zaključcima sa 78. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH, održanog 13. i 14. srpnja 2020. u Banjoj Luci, te dali potrebne smjernice za one zaključke čija je provedba u tijeku.

Biskupi su također razmotrili važnije dopise upućene Biskupskoj konferencije nakon zasjedanja u Banjoj Luci te dali potrebne smjernice Tajništvu Biskupske konferencije BiH u vezi s tim.

Članovi Vijeća upoznati su da je usuglašen tekst Poruke članova Biskupske konferencije BiH za 'Godinu Božje riječi', koja će započeti na liturgijski spomendan sv. Jeronima, 30. rujna 2020., i završiti na isti dan 2021. godine. Poruka će biti objavljena 21. rujna 2020., na blagdan sv. Mateja, apostola i evanđelista. Prvog dana spomenute Godine, u srijedu 30. rujna 2020. kardinal Puljić predvodit će misno slavlje u Bosanskom Grahovu, gdje se, prema jednoj od teorija, nalazio rodni grad sv. Jeronima Stridon, a nadbiskup Vukšić slavit će Euharistiju toga dana u Skopaljskoj Gračanici.

Biskupi su također dogovorili prijedlog dnevnog reda 79. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH, koje će se održati 4. i 5. studenog 2020. u Sarajevu. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: