Okrutno ubijen oteti katolički svećenik

Okrutno ubijen oteti katolički svećenik

Prema napisima agencije 'Fides', vijest je potvrdio župnik Župe svete Terezije u Madali, velečasni John Jatau.

Autor
Katolički tjednik/Laudato/M.D.
Fotograf
Katolički tjednik
Objavljeno:
 
19.01.2021 11:35

 

Velečasni John Gbakaan, župnik Župe svetog  Antuna u Gulu, u nigerijskoj biskupiji Minna, otet je i ubijen 15. siječnja, na putu iz Lambate u Lapai, u saveznoj državi Niger, izvijestio je Katolički tjednik.

Ovo je, kako prenosi agencija 'Fides', potvrdio župnik Župe svete Terezije u Madali, vlč. John Jatau, koji je i obznanio da je vlč. Gbakaan, zajedno sa svojim bratom i još jednim svećenikom otišao u Makurdi, u saveznoj državi Benue, kako bi posjetio majku.

Braću, koja su se vraćala iz Lambata u Lapaisu, u zasjedi su napali naoružani muškarci. Napad se dogodio navečer oko 21 sat, blizu sela Tufa. Otmičari su se obraćali biskupiji Minna sa zahtjevom za otkupninom. U početku su tražili iznos od 30 milijuna naira, koji su kasnije smanjili na 5 000 000 naira (oko 13 000 američkih dolara).

U međuvremenu je pronađeno beživotno tijelo svećenika Gbakaana, u blizini mjesta otmice, koji je mačetom pogubljen na iznimno okrutan način, da ga je bilo vrlo teško identificirati. Automobil kojim je putovao također je pronađen u grmlju, a vijesti o njegovu bratu još uvijek nema, te se govori da je još uvijek u rukama otmičara.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu