'Online' sastanak članova Papinskoga vijeća za međureligijski dijalog iz Europe

'Online' sastanak članova Papinskoga vijeća za međureligijski dijalog iz Europe

Tema sastanka bila je posvećena stanju međureligijskoga dijaloga, a svoje izlaganje imao je i nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, mons. Tomo Vukšić.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
ktabkbih.net
Objavljeno:
 
22.09.2021 10:57

 

Članovi Papinskoga vijeća za međureligijski dijalog iz Europe održali su, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća kardinala, Miguela Angela Ayuso Guixota, 21. rujna 2021. 'online' sastanak. Tema sastanka bila je posvećena stanju međureligijskoga dijaloga u sadašnjim prilikama na europskom kontinentu s naglaskom na izazove, radosti, djelovanje i dobru praksu. Nakon predsjednika Vijeća, svoje izlaganja i prikaze sadašnjega stanja, te osvrte i prijedloge, iznijeli su također redom: kardinal C. Hollerich iz Luksemburga, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, mons. Tomo Vukšić; nadbiskup M. J. Aveline iz Francuske; biskup P. J. McKinney iz Velike Britanije; biskup A. Spreafico iz Italije; nadbiskup G. Frendo iz Albanije te prof. F. Bousquet iz Francuske.

Naglašeno je još jednom da je dijalog opredjeljenje Katoličke Crkve i jedini način mirnoga rješavanja svih, a posebice složenih pitanja i moralna obveza koja proizlazi iz činjenice da svi krajevi sve više postaju vrlo složeni u vjerskom i narodnom smislu. Također, svjesni da dijalog, kao način djelovanja u susretu s drukčijima, nije jednako prihvaćen na svim ostalim stranama, naglašena je njegova važnost u službi evangelizacije te važnost strpljenja i kršćanske otvorenosti, ali i potreba zdravog opreza i izbjegavanja naivnosti.

U vrijeme pandemije Vijeće održava ovakva kontinentalna zasjedanja, a ako prilike dopuste, naredno plenarno zasjedanje trebalo bi se održati u lipnju 2022. godine, izvijestila je KTA.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu