Otvorena 'Misijska godina kršćanske inicijacije' u Peruu

Otvorena 'Misijska godina kršćanske inicijacije' u Peruu

Mons. Urrutia proglasio je svetog Josipa zaštitnikom ove Misionarske godine kršćanske inicijacije.

Autor
Katolički tjednik/Laudato/M.D.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
12.01.2021 15:19

 

Na svetkovinu Krštenja Gospodinova, u katedrali u Cuscu, u Peruu, otvorena je 'Misijska godina kršćanske inicijacije', izvijestio je Katolički tjednik.

Metropolit i nadbiskup Cusca, mons. Richard Daniel Alarcón Urrutia, na mrežnoj stranici nadbiskupije istaknuo je važnost koju će 2021. imati za formaciju vjernika kao Isusovih učenika misionara.

– Ova će misionarska godina skrenuti pozornost na proces kršćanske formacije djece, adolescenata, mladih i odraslih. Svi će kršteni biti pozvani na tu obvezu 'biti Isusovi učenici misionari – napisao je nadbiskup.

On je stoga sve vjernike, kao i sve pastoralne djelatnike laike koji sudjeluju u evangelizaciji Crkve u Cuscu, na raznim pastoralnim područjima i u svojim župama, potaknuo da radosno, s optimizmom i nadom sudjeluju u toj Misionarskoj godini kršćanske inicijacije.

Župnike je pozvao da u župama, u skladu s mogućnostima, na nedjeljnoj Misi slave otvorenje te godine s pastoralnim skupinama. Osim toga, prianjajući uz inicijativu pape Franje, koji je 2021. proglasio Godinom Svetoga Josipa, mons. Urrutia najavio je kako će upravo taj svetac biti zaštitnik kršćanske inicijacije, imajući na umu da je sveti Josip djetetu Isusu bio odgojitelj u vjeri.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: