Papa Franjo posjetio Centar za beskućnike u Bratislavi: 'Hvala vam što ste me primili'

Papa Franjo posjetio Centar za beskućnike u Bratislavi: 'Hvala vam što ste me primili'

Nakon što se potpisao u 'knjigu dojmova' Centra, Papa je poslušao svjedočanstva volontera i zahvalio sestrama Misionarkama ljubavi na njihovu svjedočenju.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
14.09.2021 09:35

 

Drugoga dana apostolskog posjeta Slovačkoj, u ponedjeljak 13. rujna, papa Franjo privatno je posjetio 'Centar Betlehem' za prihvat beskućnika i siromaha u Bratislavi.

– Sretan sam što vas posjećujem i što sam među vama. Jako sam sretan. Hvala što ste me primili – rekao je Sveti Otac.

Zahvalio je sestrama Misionarkama ljubavi koje vode Centar na dobrodošlici, pomoći i pratnji. Također je zahvalio i majkama te očevima, kao i djeci koja su bila u pratnji roditelja.

– Gospodin je također s nama: kad smo zajedno, ovako sretni, Gospodin je s nama. On je s nama čak i u trenutcima kušnje: On nas nikada ne napušta, Gospodin nam je uvijek blizu. Nemojte to zaboraviti, osobito u teškim trenutcima – poručio je Sveti Otac, ističući da nas Gospodin uvijek prati na životnom putu. 

Nakon što se potpisao u 'knjigu dojmova' Centra, Papa je poslušao svjedočanstva volontera i zahvalio sestrama Misionarkama ljubavi na njihovu svjedočenju.

– Molim se za vas. Molim vas, molite za mene. Neka vas Gospodin blagoslovi i Gospa zaštiti – rekao je Papa.

Ovim Centrom za prihvat beskućnika i siromaha upravljaju sestre Misionarke ljubavi, koje je osnovala sveta majka Terezija iz Kalkute, a nalazi se u najvećoj četvrti Bratislave na obali rijeke Dunav. Četvrt Petržalka graniči s Austrijom i u njoj živi 110 000 ljudi. Poznata je i po brojnim stambenim blokovima koje je 1970-ih i 80-ih godina izgradio komunistički režim. Ova je četvrt 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća bila poznata kao 'Bratislavski Bronx' zbog visoke stope kriminala na tome području, objavljeno je na službenoj stranici Svete Stolice, a prenosi katolički tjednik Nedjelja.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu