Papa Franjo poslao donaciju za migrante u BiH

Papa Franjo poslao donaciju za migrante u BiH

Tijekom 2019. kroz Bosnu i Hercegovinu prošlo je oko 30 000 migranata i izbjeglica.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
nedjelja.ba
Objavljeno:
 
25.09.2020 11:25

 

Povodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica, koji se obilježava 27. rujna, Sveti Otac odlučio je preko Apostolske nuncijature u BiH uputiti konkretni znak podrške i bliskosti migrantima koji trenutačno žive u nekoliko kampova u BiH, te djelatnicima koji se o njima brinu, piše katolički tjednik Nedjelja.

U priopćenju za javnost iz Apostolske nuncijature u Sarajevu napominje se kako je tijekom 2019. kroz BiH prošlo oko 30 000 osoba, te da je u međuvremenu 'balkanska ruta' preko BiH postala glavna dionica za migrante prije ulaska u Europsku uniju.

– Papa će svojom donacijom podržati uspostavu dviju službi za prihvat i koordinaciju aktivnosti u tranzicijskim centrima Ušivak (kod Sarajeva) i Sedra (kod Bihaća), gdje su smještene obitelji i maloljetnici bez pratnje – stoji u priopćenju, u kojemu se napominje da će donacija omogućiti dobavljanje odjeće, sanitarnih potrepština, pokrivača i hrane. Raspodjela pomoći povjerena je katoličkim humanitarnim organizacijama koje djeluju na terenu: Caritasu BiH, Talijanskom Caritasu, 'Ipsia-Acliu', te Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih 'Ivan Pavao II'.

Prigodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica apostolski nuncij u BiH, mons. Luigi Pezzuto, rekao je kako nas strahovi i brojne predrasude drže podalje od migranata i često nam priječe da im budemo bližnji i služimo im s ljubavlju.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: