Papa Franjo poslao žurnu pomoć stradalim u Libanonu

Papa Franjo poslao žurnu pomoć stradalim u Libanonu

Katoličke strukture su odmah počele pružati pomoć onima koji su ostali bez krova nad glavom kroz prihvatne centre.

Autor
Laoudato/D.T.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
08.08.2020 17:02

Papa Franjo je preko Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja poslao žurnu pomoć u iznosu 250 000 eura za potrebe Crkve u Libanonu u teškim trenucima patnje.

Taj dar znak je pažnje Svetoga Oca prema ljudima pogođenima eksplozijom u bejrutskoj luci i njegove očinske blizine s onima koji su se našli u velikim patnjama i teškoćama.

Pomoć je poslana preko Apostolske nuncijature u Bejrutu i bit će žurna pomoć onima koji su pogođeni strašnom eksplozijom 4. kolovoza u kojoj je smrtno stradalo više od stotinu ljudi, ozlijeđene su tisuće, uništene su i oštećene stambene zgrade, uključujući crkve i samostane. Lokalne vlasti navode da su eksploziju uzrokovale tone amonijevog nitrata u skladištu u luci glavnog grada Libanona.

Katoličke strukture su odmah počele pružati pomoć onima koji su ostali bez krova nad glavom kroz prihvatne centre, zajedno s Caritasom Libanon, Caritasom Internationalis i sestrinskim Caritasima, izvijestio je Vatican News.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu