Papa Franjo pozvao na molitvu za preminulog nogometaša Maradonu

Papa Franjo pozvao na molitvu za preminulog nogometaša Maradonu

Maradona je prilikom audijencije u Vatikanu povodom odigravanja međureligijske utakmice za mir poklonio Papi svoj dres s brojem 10.

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
26.11.2020 09:04

Sveti Otac reagirao je na smrt svog sunarodnjaka, legendarnog argentinskog nogometaša Diega Armanda Maradone, koji je u srijedu 25. studenoga umro od srčanog udara u dobi od 60 godina, prenosi Hina.

– Papa Franjo obaviješten je o smrti Diega Maradone, s ljubavlju se sjeća svojih nekoliko susreta s njim u posljednjih nekoliko godina te ga preporučuje u svojim molitvama, kao što je to činio i prethodnih dana otkako je saznao za njegove zdravstvene probleme – kazao je glasnogovornik Svete stolice, Matteo Bruni.

Prije samo nekoliko dana, papa Franjo, osvjedočeni ljubitelj nogometa, u jednom se razgovoru prisjećao svoje usamljenosti u Njemačkoj gdje je boravio kad je Argentina, predvođena Maradonom 1986. godine, osvojila naslov svjetskog prvaka. A prije šest godina, točnije 1. rujna 2014., Maradona je prilikom audijencije u Vatikanu povodom odigravanja međureligijske utakmice za mir poklonio Papi svoj dres s brojem 10, koji je nosio na tom SP-u.

Iako je priznao kako se distancirao od Crkve, Maradona je osjetio bliskost s papom Franjom zbog njegove brige za siromašne.

– Od nas dvojice, pravi prvak je Papa – kazao je Maradona prilikom jednog drugog susreta s papom Franjom.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu